Sfaturi Feng Shui pentru un Craciun fericit
Desi nu au nici o legatura una cu alta, regulile Feng Shui se pot aplica foarte bine si cu ocazia sarbatorilor de iarna, pentru a crea o atmosfera placuta si linistita. Adevarul este ca stresul pregatirilor, al cumparaturilor si curateniei pot atenua seninatatea Craciunului, asa ca nu strica niciodata sa avem cateva trucuri la indemana…
Stim ca in Feng Shui conteaza foarte mult plasarea obiectelor intr-o incapere, iar Craciunul ne duce cu gandul la culoarea rosu, la lumini, cadouri si decoratiuni. Din punctul de vedere al regulilor Feng Shui este in regula sa umpli locuinta cu siraguri de luminite; se stie ca noptile lungi, frigul si lumina putina din timpul zilei ii pot afecta pe unii oameni in mod negativ. Luminitele de Craciun sunt stralucitoare, inveselesc si inspira energie tuturor.
In ceea ce priveste decoratiunile de Craciun, Feng Shui recomanda sa aducem in casa plante si flori vii. Am vorbit intr-un articol trecut despre cum putem decora locuinta cu Cyclamen, Amaryllis si Poinsettia – culorile lor vibrante vor umple de energie incaperea pe care o ocupa, iar aceasta energie se va transmite si celor din jur. E bine sa folosim cat mai mult culoarea rosie in decoratiuni si aranjamentele pe care le facem: e vorba de perne rosii, servete de masa, globuri sau ghirlande.
O alta culoare benefica din punctul de vedere al regulilor Feng Shui este violetul. Se stie deja ca orice culoare are un rol important in stabilirea starii afective. Violetul este o culoare Yang puternica, de multe ori asociata ca efecte cu rosul sau elementul foc. Daca simti ca ai o locuinta lipsita de intimitate sau caldura, cateva decoratiuni interioare de culoare violet vor crea o atmosfera somptuoasa, sofisticata si stralucitoare pentru acest Craciun.
Pentru o stare de bine, regulile Feng Shui stipuleaza clar ca trebuie sa evitam persoanele stresate sau nervoase, care transmit numai energie negativa. Cu ocazia Craciunului casa va fi plina de invitati – prieteni vechi, rude, cunostinte – iar toata energia lor poate fi, la un moment dat, in contradictoriu. Pentru a evita acest lucru, arde inainte de sosirea musafirilor cateva bete parfumate de salvie sau cedru; fumul a fost considerat dintotdeauna un element purificator, care modifica energia locuintei si a oricui care il inspira. Asemenea betelor arse intr-un templu budist, acestea vor fi un semn de bun augur, un semn ca locuinta in care se intra este un spatiu plin de armonie.
www.SuntFericita.ro