Excursie Cazanele Dunarii, Pestera Podului de la Ponoarele, Pestera Polovragi
Agentia de turism Interad va invita in data 05 OCTOMBRIE 2012 (3 zile) sa participati intr-o frumoasa si interesanta excursie care are urmatoarele obiective: Cazanele Dunarii, Capul lui Decebal, Manastirea Mraconia, (optional: croaziera pe Dunare cu vizitarea Grotei Veterani si Pesterei Ponicova), Manastirea Sfanta Ana, Baile Herculane, Podul lui Dumnezeu si Pestera Podului de la Ponoarele, ANSAMBLUL BRANCUSI (Coloana Infinitului, Poarta Sarutului, Masa Tacerii), Manastirea si Pestera Polovragi (“Pestera lui Zalmoxe”), ceramica de Horezu si optional: Cetatea dacica de la Polovragi.
Plecarea are loc din Bucuresti si in prima zi vom ajunge la Orsova – Manastirea Sf. Ana si la Cazanele Dunarii unde cei care doresc sa serveasca masa pot savura un bors de peste pe malul Dunarii. Vizitam Manastirea Mraconia si Capul lui Decebal dupa care, cei care opteaza pentru croaziera pe Dunare, pot patrunde in Grota Veterani, in care se spune ca a vietuit o perioada si Zalmoxe, precum si in Pestera Ponicova. Aceasta plimbare cu salupa este conditionata de starea vremii si dureaza aproximativ doua ore si jumatate. Programul primei zile se incheie in Baile Herculane.
A doua zi traversam Valea Cernei catre Ponoarele o zona incarcata energetic, unde avem trei obiective fascinante si prea putin cunoscute: Podul lui Dumnezeu, Pestera Podului si Lapiezurile.
Podul lui Dumnezeu (Podul Natural de la Ponoarele) este unul din cele trei poduri naturale din lume, fiind unicul pasaj natural rutier funcționabil la nivel național, vestigiu al Peșterii Podului, rezultat prin surparea tavanului acesteia. Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa, dar singurul pe care se poate circula.
Pestera Podului este un loc puternic incarcat energetic unde in decursul timpului s-au facut masuratori care certifica acest fapt. Pentru a intra in pestera este obligatoriu sa aveti cizme de cauciuc ( NU bocanci, deoarece nu fac fata noroiului) si lanterna. Aici vizitarea se face cu un ghid local deoarece nu este amenajata si este periculoasa vizitarea pe cont propriu deoarece sunt mai multe galeri iar una dintre ele are o prapastie care are diamentrul dintr-un perete in celalalt al galeriei.
Lapiezurile reprezintă forme carstice deosebite pe care apa le-a încrustat în calcare. Cele mai cunoscute şi mai interesante sunt lapiezurile din Dealul Peşterii care formează două câmpuri distincte: Câmpul Cleopatrei şi Câmpul Afroditei. Aceste câmpuri constituie adevărate unicate la nivel european, formate sub altitudinea de 600 m:„Cunoscut în literatură sub numele de Lapiezul de la Ponoarele, acesta este cel mai impresionant fenomen carstic de acest fel din România”.
In aceeasi zi oprim in Targu Jiu pentru a admira opera renumitului artist de geniu Constantin Brancusi: Coloana Infinitului, Poarta Sarutului si Masa Tacerii.
A treia zi vizitam Pestera Polovragi, cunoscuta si sub numele de “Pestera lui Zalmoxe” unde se spune ca acesta a vietuit timp de trei ani dupa care a iesit “Indumnezeit”. Personal, numesc aceasta loc ca fiind “o pestera a vindecarilor si a vindecatorilor”. In apropierea pesterii se afla si Manastirea Polovragi. Optional, in functie de starea vremii si cu persoanele care doresc, urcam la Cetatea dacica de la Polovragi, care se afla deasupra pesterii. Pentru aceasta drumetie trebuie sa fiti echipati cu imbracaminte si incaltaminte adecvata drumetiilor montane (bocanci sau ghete cu talpa antiderapanta).
La intoarcere catre Bucuresti oprim in Horezu de unde se pot achizitiona produse din ceramica si de artizanat.
Detalii program excursie:
http://www.interad.ro/excursiicentre-energetice-romania/cazanele-dunarii-ponoarele-toamna.html
In perioada 29 – 30 septembrie 2012 organizam o excursie deosebita in care vom parcurge unul dintre “Drumurile Initiatice”: Sfinx – Varful Omu – Pestera Ialomitei. Detalii: http://www.interad.ro/excursiicentre-energetice-romania/pestera-ialomicioarei.html
SERVICII INCLUSE IN TARIF: cazare, transport cu autocarul / microbuz, servicii ghidaj.
Organizator al excursiilor: Agentia de turism Interad – experienta 11 ani in servicii turistice si detinatoarea unui parc propriu de van-uri, microbuze si autocare.
Insotitor grup si initiator programe incepand cu anul 2011: Dimitria Puchiu
Telefon: 0723 831 965
e-mail: office@interad.ro
Servicii turistice si transport persoane: http://www.interad.ro/
http://www.interad-microbuze.ro/inchirieri-van.html
http://www.interad-microbuze.ro/inchirieri-microbuze.html
http://www.interad-autocare.ro/