Slow living – sau artă de a savura viaţa
Mâncarea, moda, modul de obţinere a informaţiilor, tehnologia totul se schimbă de la o zi la alta. Pentru a putea ţine pasul cu schimbările suntem nevoiţi să cedăm presiunilor societăţii de a trăi viaţa într-un stil cât mai alert.
Dar oricâte schimbări ar avea loc în fiecare moment al zilei, nevoile fundamentale nu se schimbă. Nevoia de recunoaştere a valorilor, nevoia de afecţiune, de relaxare, de a relaţiona cu cei din jur, toate acestea rămân la fel, indiferent de rapiditatea cu care se desfăşoară activităţile zilnice.
Termenele limita, programul supraîncărcat, informaţiile dintr-un spectru larg de domenii care ne asaltează la serviciu, pe drum şi acasă, traficul aglomerat şi telefoanele care sună în mod constant au un impact negativ asupra stării emoţionale, fizice dar şi spirituale. Toate acestea nu fac decât să scadă numărul momentelor de plăcere şi să creeze sentimente de vinovăţie şi anxietatea chiar şi în perioadele când avem la dispoziţie câteva ore libere. O viaţă cu un nivel ridicat de activitate duce la scăderea atât a productivităţii cât şi a creativităţii.
Tocmai de aceea a apărut curentul Slow living, mişcare globală care redefineşte calitatea, autenticitatea şi modul de a savura viaţa, ajungând să cunoaştem micile plăceri ale ei.
Slow living înseamă să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important: relaţiile cu familia, activităţile de recreere, tratamentele care aduc relaxarea, îmbrăţişând de asemenea şi mişcarea eco. Acest curent ne încurajează să ne bucurăm de viaţă alături de familie, să apreciem ceea ce este de multe ori neglijat: o plimbare în parc, masa cu familia, o carte citită sau orice alte momente care aduc relaxarea şi ne determină să privim viaţa cu înţelegere şi linişte.
În România mişcarea Slow living este la început, dar capătă proporţii semnificative. Tot mai mulţi oameni renunţă la fast food în favoarea mâncării gătite, desfăşoară activităţi de recreere şi caută noi metode de a aprecia viaţa.
Tocmai de aceea proclamăm anul 2013, anul în care ne vom îngriji mai mult. Așa că îti oferim 2013 de motive pentru a avea grijă de tine cu adevărat. Pentru că îți pasă de cei din jurul tău, pentru că ești specială, pentru că știi să te bucuri de lucrurile cu adevărat importante, pentru că pui pasiune în tot ceea ce faci, pentru că știi să te înconjori de frumos și pentru alte motive la fel de importante…
P.S. Vizitează www.beautyferia.ro ca să afli restul motivelor pentru care în 2013 trebuie să ai grijă de tine. Cu adevărat.