Vinul roșu – aliatul nostru în anotimpul rece
Pe lângă gustul său extraordinar, vinul roșu are numeroase beneficii pentru sănătate. Tot mai multe studii arată că vinul roșu este un bun detoxifiant, datorită conținutului de resveratrol, și că previne sau chiar ajută la vindecarea mai multor boli.
Resveratrolul este o substanță-minune care se găsește în coaja și în sâmburii strugurilor roșii. Această substanță acționează asupra vaselor de sânge, prevenind îngroșarea lor și ajutând la reglarea fluxului sangvin. De asemenea, datorită efectului benefic asupra vaselor de sânge, vinul roșu ajută la păstrarea memoriei și previne formarea cheagurilor de sânge, limitând riscul unui atac cerebral.
Consumul moderat de vin roșu previne apariția unor boli precum Alzheimer, demență, obezitate, diferite tipuri de cancer, probleme cardiovasculare, dar si banalele răceli cu care ne confruntăm aproape în fiecare iarnă. Antioxidanții din vinurile roșii luptă cu infecțiile și protejează celulele, ceea ce reduce cu 40% șansele de a contracta un virus.
Mai mult, vinurile roșii precum Cabernet Sauvignon, Merlot sau Chianti conțin melatonină care, alături de resveratrol, încetinește procesul de îmbătrânire.
Noi recomandăm consumul unui pahar de vin roșu la cină, pentru efectul său relaxant după o zi de muncă, dar și pentru a vă proteja organismul în anotimpurile reci. Dacă aveți ocazia, savurați-l alături de partener în fața unui șemineu, sau, de ce nu, introduceți-l în alimentație sub formă de sosuri la fripturi din carne roșie. Puteți să îi protejați și pe cei dragi, oferindu-le de sărbători o sticlă de vin roșu de care să vă bucurați împreună.
Magazinul online www.smartdrinks.ro vă pune la dispoziție o gamă largă de vinuri, ce vor satisface toate gusturile.
Sursă foto: http://winefolly.com/blog