Cum iti influenteaza norocul viata si cum sa devii mai norocos prin 4 metode stiintifice
Ai auzit vreodata zicala: “Norocul si-l face omul“. Ce parere ai ? Crezi ca e adevarata sau esti una dintre persoanele care cred ca viata li se intampla fara a putea face ceva sau fara a putea schimba ceva.
Bine te-am gasit, numele meu este Marius si vreau sa iti vorbesc despre noroc si cum ne influenteaza viata. Eu insist ca cea mai mare parte din responsabilitatea pentru felul in care iti merge in viata iti revine chiar tie, iar probabilitatea de a iti merge bine poate fi influentata in mod constient.
Vreau sa iti vorbesc despre cum anume m-a afectat pe mine ceea ce credeam despre mine si norocul meu, sau mai bine zis ghinionul despre care credeam atunci ca sunt inzestrat sa il duc cu minte toata viata si cum am reusit sa rezolv problema si sa ma simt un om norocos, iar rezultatele pozitive nu au intarziat sa apara.
Pana acum 2 ani vedeam lumea doar in alb si negru, fara pic de culoare. Felul in care gandeam mi-a influentat viata. Am fost crescut cu ideea ca banii se obtin greu, ca trebuie sa muncesc mult, ca toti care au bani sunt hoti, rai sau fara pic de inima. Pe langa ideea de bani, parintii mei imi tot repetau ca viata e grea, ca trebuie sa fac ce mi se spune. Ma simteam o persoana ghinionista, fara pic de noroc, sortita esecului si tot ce gandeam se realiza si in viata de zi cu zi. Imi intaream din ce in ce mai mult convingerea ca sunt un om ghinionist sortit sa merg prin viata fara sa o pot controla.
Vreau sa iti spun ca aceste ganduri mi-au influentat situatia financiara ( cum puteam sa castig bani daca eu ma simteam un ghinionist care doar pierde bani ), mi-au influentat si relatiile cu fetele ( nu avem curajul sa ii zic unei fete ca imi place de ea sau ca vreau sa ies cu ea, gandurile mele imi spuneau ca ei nu ii place de mine pentru ca nu ii plac oamenii sortiti esecului ), mi-au influentat si sanatatea ( framantandu-ma si stand stresat in marea parte a zilei, ma simteam din ce in ce mai obosit desii nu faceam nimic).
Desi nu traiam viata pe care o doream, si imi era din ce in ce mai rau, mereu mi-a placut sa ma uit la documentare, sa ma informez, sa citesc. Dar nici aici nu e prea roz, pentru ca am inceput cu documentare despre societate, masonerie, experimente care nu erau publice, manipulare, mistere, secrete si conspiratii, iar aceste tipuri de documentare m-au bagat mai adanc in groapa, facandu-ma sa cred ca nu am nici un control a ceea ce se intampla.
Mai vreau sa iti spun ca in tot acest timp, desi majoritatea gandurilor si sentimentelor mele erau negative, in adancul meu se afla o speranta, aceea ca in viitor voi ajuta multi oameni si voi fi cunoscut pentru efortul meu de a ajuta lumea. Desi atrageam numai lucruri negative, s-a intamplat ca intr-o saptamana sa gasesc si lucruri pozitive, ca filme documentare pozitive, ca 1-2 site-uri de dezvoltare persoanala. Iar de aici a aparut prima pata de culoare, am vazut ca nimeni nu are o soarta fixa, am invatat ca esti ceea ce gandesti, daca vrei sa schimbi ce esti, mai intai trebuie sa schimbi ce gandesti. Asa ca am aplicat, iar dupa o perioada nu prea lunga de timp am inlocuit majoritatea gandurilor mele negative, cu unele pozitive.
Am invatat ca nu conteaza de unde incepi ci unde termini.
Am invatat ca pot sa fac ceea ce vreau sa fac, ca pot sa am ce fel de prieteni vreau, ce fel de relatie imi doresc, cati de multi bani vreau, asta doar schimband radacinile gandurilor.
Pentru a putea schimba fructele, trebuie schimbate radacinile.
Pentru a iti arata care este diferenta despre un om ghinionist si unul norocos o sa iti prezint un experiment facut de Psihologul Richard Wiseman.
El a facut un experiment interesant. Psihologul le-a oferit atat persoanelor norocoase, cat si celor ghinioniste un ziar si le-a cerut sa spuna cate fotografii sunt inauntru. El a descoperit ca ghinionistii au avut nevoie, in medie, de doua minute sa numere toate fotografiile, iar cei norocosi au gasit numarul in cateva secunde.
Explicatia e simpla. Norocosii au gasit pe a doua pagina un mesaj care spunea “Nu mai numara. Sunt 43 de fotografii in acest ziar”. De ce nu l-au vazut si ghinionistii? Psihologul explica faptul ca acestia erau atat de concentrati sa caute toate fotografiile ca au ratat mesajul.
“Persoanele fara noroc rateaza oportunitati pentru ca sunt prea concentrate sa se uite la altceva. Merg la petreceri cu scopul de a gasi partenerul perfect si pierd sansa de a-si face prieteni buni. Ei se uita prin ziar determinati sa vada anumite anunturi de angajare si rateaza alte tipuri de joburi. Norocosii sunt mai relaxati si deschisi si vad ce e de vazut, nu doar ce intentioneaza sa vada”, explica acesta.
Experimentul demonstreaza ca norocul nu e doar noroc, ci o minte deschisa la oportunitati pe care le-am rata daca am fi absolut siguri de ce vrem.
Norocul se pare ca are de-a face cu mintea umana, cu felul in care omul se raporteaza la tot ceea ce este in jur, cu modul in care abordeaza aceasta lunga si incomparabila provocare pe care o numim viata.
Asadar, a te gasi in locul potrivit la momentul potrivit, un lucru care pare esential pentru o viata plina de noroc, inseamna, de fapt a te gasi in starea de spirit potrivita.
Pentru a avea de azi inainte viata pe care ti-o doresti si pentru a deveni o persoana norocoasa o sa iti prezint cei patru “stalpi” ai norocului. Cele 4 reguli de baza, numite si cele patru principii ale norocului si care pornesc de la modul in care se comporta, in viata de zi cu zi, oamenii ce par binecuvantati de soarta cu un noroc de invidiat sunt:
1) Sporeste la maximum ocaziile de a intalni sanse favorabile
Oamenii norocosi observa, creeaza si fructifica oportunitatile aparute in viata lor. Baftosii care castigau croaziere si televizoare la concursuri nu aveau, pur si simplu, un noroc porcesc; ei se implicau serios, participand la zeci de astfel de concursuri, profitand, adica, de orice sansa care li se oferea. (Cei nenorocosi se multumeau sa se planga ca ei nu castiga niciodata nimic, desi nu participau aproape niciodata la asemenea concursuri.) Norocosii isi incercau norocul foarte des si, din multele incercari, cateva reuseau; evident, mai multe decat ale celor care incercau odata, de doua ori si, vazand ca n-au castigat nimic, renuntau. Iar aceasta atitudine de “incearca, poate iese” norocosii o aveau in multe dintre aspectele vietii lor.
Cum izbutesc, asadar, acesti oameni plini de noroc sa aiba atatea prilejuri favorabile? Ajutati de trasaturile specifice personalitatii lor, isi cladesc o retea vasta de prieteni si cunoscuti si pastreaza contactul cu ei; au o atitudine mai relaxata fata de viata, in general (fara a se concentra cu incrancenare asupra unui anumit aspect, ceea ce i-ar face sa piarda din vedere altele) si sunt deschisi la experiente noi.
2) Asculta-ti intuitia
Oamenii norocosi iau decizii bune ascultandu-si instinctele (sau intuitia, sau cum vrei sa-i mai zicem). Multe experimente au aratat faptul ca subconstientul nostru gandeste, de multe, ori, foarte corect si transmite mesaje clare; daca le ascultam sau nu, e alegerea noastra. Oamenii norocosi, au tendinta sa-si asculte intuitia in mai mare masura decit ce nenorocosi, care ignora adesea semnalele de alarma ale subconstientului si, de aceea, iau decizii nefavorabile lor.
3) Asteapta-te la lucruri bune
Oamenii norocosi au asteptări pozitive de la viitor. Acest lucru ii motiveaza sa persevereze, chiar daca sansele par mici, pentru a-si atinge scopul. De asemenea, se asteapta ca interactiunile cu ceilalti sa fie incununate de succes, se asteapta sa intalneasca oameni simpatici si interesanti in societate, competenti si productivi la locul de munca. Avand asemenea asteptari, abordeaza contactele cu ceilalti cu un zambet, cu o atitudine pozitiva care, foarte adesea, ii duce spre relatii bune, spre productivitate, spre succes.
4) Transforma ghinionul in noroc
Oamenii norocosi sunt capabili sa intoarca lucrurile in folosul lor, sa transforme ghinionul in prilejuri favorabile. Loviti, se clatina, uneori cad, dar numaidecat se ridica si o pornesc din nou, cu o energie reinnoita. Cum reusesc sa faca asta? In primul rand, cauta sa vada si latura buna a oricarui lucru, dupa preceptul “in tot raul e si-un bine”; in al doilea rand, privesc in perspectiva si considera ca, pe termen lung, ar putea iesi ceva bun din evenimentul nefericit prin care trec acum; in al treilea rand, nu se complac in situatia nefericita, ci isi mobilizeaza energia ca sa iasa din ea; in fine, trag invataminte din cele intamplate si iau masuri, astfel incat in viitor sa nu mai treaca iarasi prin asa ceva.
Nu uita! Ce trebuie sa faci tu acum pentru a iti schimba viata de zi de zi in bine, este sa te consideri un om norocos si sa actionezi ca atare.
In final iti propun sa imi raspunzi la acest articol cu parerea ta personala, pentru a ajuta mai multa lume si sa imi spui si cum a mers situatia dupa ce ai aplicat pasii pe care i-am oferit mai sus pentru tine.
Cu respect,
Marius Anghel
Foarte interesant ! Am si eu aceleasi principii si incerc sa le aplic in fiecare zi, dar ca orice alta activitate implica antrenament zilnic,cu perseverenta se poate orice , totul e sa vrei si mai ales sa fii POZITIV !
interesant
Frate asemenea oameni norocosi chiar exista,tocmai mi-ai descris cel mai bun prieten care pentru mine este un exemplu viu si pot spune ca ceea ce ai scris tu aici nu sunt povesti…
Maria
Ma trezesc in fiecare dimineata, vad cerul, oamenii, sunt sanatoasa dar f saraca. nu pot avea prieteni, nu pot ajuta oamenii dragi….nu am bani niciodata. dar cred ca sunt norocoasa. pot si stiu ca vor venii si banii. muncesc de cand ma stiu, am avut incredere in oameni si m-au furat si mintit, ripostez f rar la jigniri …..ce zici ? ma asteapta undeva norocul?
Eu sunt la fel nu gandesc pozitiv de loc si nustiu cum sa fac sa numai fiu negativa…Am incercat de multe ori reusesc si dupa aceea devin iarasi negativa ma cert cu gandurile mele.daca imi propun za fac ceva nu imi iese pentru ca devin iarasi negativa
Nu e valabil pt toti ceea ce spui,din pacate.Eu sunt o persoana vesela si pozitiva si uite ca sunt o ratata pe absolut toate planurile posibile.Sunt prinsa intr-o casnicie de rahat care a ajuns formala de care nu ma pot rupe,am o varsta si nu ma pot angaja,cu prietenele bune m-am certat,cu sotul mi-am luat pauza de mult cu tot,parintii mi-au murit..Sunt prinsa intr-o capcana din care nu pot iesi .oricat de vesela,scumpa,draguta si pozitiva sunt.Asta e.
Nu cred chestia asta cu norocul, cândva am fost si eu un om plin de optimism, de gânduri pozitive si cu cat aveam asteptari mai mari, cu atat dezamăgirile erau si mai mari! Acum am picat în extrema cealalta, a pesimismului. E adevarat, pesimismul nu iti aduce realizări, dar macar daca nu ai asteptari nu mai suferi atat de mult dupa un esec (sau o viata intreaga sortita esecului, ca in cazul meu; înca de cand eram mic am fost un ghinionist incontestabil. Daca ar fi sa enumăr aici esecurile si sansele pe care le-am pierdut în viața,v-as plictisi, iar daca ati avea răbdarea sa cititi tot,si ati imbatrani degeaba…)
Putera sta in noi forta creisrului i incredibila trebuie doar sa crezi.atat.