Uleiul de argan
Uleiul de argan – numit si aurul verde al desertului, acest elixir al frumusetii aduce beneficii nutritive, dietetice si chiar curative, dar exceleaza in cosmetologie. El este hidratant, antioxidant si nutritiv atat pentru piele, cat si pentru par.
Uleiul de argan este obtinut din fructul arborelui de Argan, care creste in regiunile aride ale Marocului, iar de ceva timp si-a facut intrarea si pe continentul european, gratie bumului cunoscut de produsele bio. Uleiul de argan este bogat in acizi grasi esentiali si vitamina E, dar nu numai…
Uleiul cu o mie de utilizari
Desi in Europa uleiul de argan este folosit doar de cativa ani, in Maroc el este produs si utilizat de mii de ani in scop alimentar si cosmetic.
- Piele sensibila? Uscata? Uleiul de argan vindeca pielea, calmeaza si reface filmul hidro-lipidic.
- Par uscat, tern, deteriorat, cade? Uleiul de argan rehidrateaza si restructureaza aportul de nutrienti ai scalpului, reface vitalitatea, confera luciu si stralucire.
- Unghii fragile, despicate? Ulei de argan este, de asemenea, ceea ce-ti trebuie.
- Vrei un bronz auriu si stralucitor? Opteaza tot pentru acest nectar pretios!
- In medicina traditionala, uleiul de argan este utilizat si pentru tratarea pielii copilului (in special pentru cicatrizarea eruptiilor de varicela), a vergeturilor (ideal pentru burta femeilor gravide), pielii crapate, acneei, psoriazisului, eczemelor, arsurilor si cicatricilor.
- Ultima virtute, poate cea mai importanta in palmaresul acestui produs miraculos: proprietati antiaging – uleiul de argan este antidotul perfect la imbatranirea pielii.
- Uleiul de argan este foarte utilizat si in masaj, combinand placerea senzuala cu beneficiile pentru organism.
Miracolul uleios
Frumusetea vine si in interior, de aceea e bine sa pui ulei de argan in salate si mancaruri. El parfumeaza delicat alimentele si este un aliat al sanatatii, luptand eficace contra excesului de colesterol, stimuleaza functionarea ficatului, reduce hipertensiunea si protejeaza tesutul conjunctiv. El este indicat si in tratamentul reumatismului si, luat pe stomacul gol, taie foamea.
Mod de utilizare
- Pentru fata: pe o piele curatata si uscata, indiferent de tipul de piele, se aplica cateva picaturi de ulei pe intreaga fata si gat. Maseaza evitand zona ochilor. Se lasa sa stea 15 minute. Indeparteaza apoi excesul de ulei de argan folosind o carpa de bumbac imbibata cu apa de flori de portocal sau apa de trandafir. Repeta acest ritual in fiecare seara inainte de a merge la culcare.
- Pentru corp: incalzeste o lingura cu ulei de argan in palme prin frecarea lor viguroasa, apoi maseaza de jos in sus. Se repeta de doua sau trei ori pe saptamana. Daca doresti sa-ti parfumezi usor uleiul, adauga cateva picaturi de uleiuri esentiale. Sugestie: pentru o piele matasoasa si o intretinere de zi cu zi, pune cateva picaturi de ulei de argan in apa de baie.
· Pentru par: distribuie doua-trei linguri cu ulei de argan (in functie de lungimea firului de par) pe ansamblul parului, de la radacina la varf. Maseaza usor pielea capului si piaptana usor parul pentru o distributie omogena a produsului. Inveleste-ti parul intr-un prosop fierbinte si lasa-l asa 20 de minute. Apoi spala-ti parul cu sampon. Clateste bine cu apa. Poti adauga suc de lamaie la ultima apa de clatire. Repeta operatiunea de 2 – 3 ori pe luna si parul tau va fi mai puternic, mai stralucitor si matasos. Pentru parul uscat, aplica o cantitate mica de ulei de argan pe varfuri, fara sa clatesti.
Sursa: www.ele.ro