Reiki, o cale spre sănătatea şi armonia noastră
Reiki, o cale spre sănătatea şi armonia noastră
Despre Reiki există multe informaţii, dar nu putem spune că subiectul este epuizat.Practica, experienţele, timpul- ne dau informaţii şi imbolduri noi spre mai mult şi mai bine. Reiki este o tehnică de terapie care poate fi la îndemâna fiecăruia pentru autoterapie şi pentru a ajuta pe alţii.
Alinarea cu palmele
Un mare filozof a afirmat că „ omul este măsura tuturor lucrurilor”, iată o chintesenţă a existenţei
noastre, acolo unde totul este cu măsură- totul are un echilibru. Echilibru înseamnă în primul rând frumuseţea interioară şi implicit frumuseţea exterioară- ceea ce înseamnă iubire, compasiune, înţelepciune, dorinţa de a cunoaşte şi de a ajuta spre Binele Omenirii.
Omul aleargă la medic şi la farmacii, puţini sunt cei care se gândesc la farmacia sufletului-biblia, la depistarea şi înlăturarea cauzelor generatoare de suferinţe.Adesea cauzele îşi au rădăcinile în gândurile şi faptele noastre, în şabloanele şi tipicarismele zilnice.Starea de bine o putem genera cu foarte mici eforturi prin simple gesturi: o privire luminoasă, o strângere de mână, o vorbă dulce. Cu căldura, cu vibraţia din palme ne-a legănat mama, ne-a alinat o durere. Mai mari fiind ne-am alinat singuri durerea punându-ne palmele pe locul dureros.
Sensei Mikao Usui, un înţelept japonez a redescoperit metoda de vindecare naturală cu ajutorul palmelor, tehnică străveche care se pare că îşi are rădăcinile în Tibet şi în India. Maestrul Usui a numit această tehnică Reiki- semnificând Energia Universală Vitală ( Rei-divin, spirit, viaţă iar Ki- energia vitală),enrgie cu înţelepciune şi iubire divină, cu inteligenţă spirituală supremă. Reiki este o cunoaştere, o modalitate de a optimiza viaţa, un mod aparte de a percepe şi a înţelege mediul înconjurător,lumea. Tehnica se practică foarte uşor prin aplicarea palmelor pe corp.
Cine poate practica Reiki ?
Este o întrebare care mi-a fost pusă frecvent fie la telefon, fie la cursuri şi conferinţe.
Multe persoane se gândesc la faptul că pentru a urma un curs de Reiki e nevoie de o anumită pregătire. Poate fi iniţiat în Reiki oricare persoană care are deschiderea spre această cunoaştere spirituală, când o persoană ajunge la un curs de iniţiere înseamnă că în planul divin îi este permisă această cunoaştere.Poate practica Reiki cine este iniţiat în această tehnică, primeşte anumite acordaje energetice din partea unei persoane abilitată în acest sens- un Maestru Reiki.
Reiki funcţionează doar benefic, practicantul Reiki nu preia vibraţiile energetice de la receptor şi nici nu-i transmite receptorului propriile energii. Practicantul Reiki este un releu prin care se canalizează Energia Universală Vitală spre sistemele vii/nevii, fără să se resimtă.Nimeni nu învaţă întâmplător Reiki, acestă cunoaştere porneşte din adâncul sufletului însoţită de dorinţa de a o practica pentru sănătatea şi armonia personală, precum şi de dorinţa de a ajuta alte fiinţe.
Valenţele Energiei Reiki în viaţa personală şi socială
Pentru practicantul Reiki viaţa se schimbă în bine, beneficiile acestei practici sunt uimitoare.
Efectele se simt tot timpul în tot locul.Energia Reiki ne însoţeşte pretutindeni: în activităţile casei, când suntem la servici, în mijlocul de transport, când ne pregătim pentru un examen şi mai ales când avem de depăşit un eveniment greu de natură familială sau socială.
Ajutorul dat de această energie spirituală este fără margini, nu putem să-i limităm valenţele cu puterea minţii noastre, dar ne ajută să conştientizăm că utilizând puterea minţii noastre putem face multe schimbări spre binele nostru şi al celor din jur. Energia Reiki are următoarele caracteristici: funcţionează doar benefic, este inepuizabilă, este omniprezentă, este de natură divină, există pretutindeni şi are inteligenţa proprie.Prin simpla aplicare a palmelor pe corp, de către cel iniţiat, această energie ştie ce are de făcut, ştie unde este prioritar să echilibreze.
– Reiki ne ajută să eliminăm stresul, să luăm decizii mai bune , să devenim mai cooperanţi şi mai receptivi indiferent unde ne-am afla;
– ajută iniţiatul să aibă un alt mod de a gândi, să fie pozitiv;
– Această energie purifică, energizează armonizează şi protejează;
– Reiki ne dă posibilitatea să ajutăm pe alţii, cu condiţia să ne solicite ajutorul;
– practicantul Reiki ştie să purifice şi să energizeze spaţiul de acasă, de la servici, de oriunde s-ar afla, ştie să purifice şi să energizeze apa, mâncarea, propriile obiecte, cristalele, etc.
– intuiţia îl ajută pe practicant să selecteze ceea ce este prioritar şi benefic în viaţă pentru a nu-şi risipi energiile cu lucruri nepotrivite lui, pentru a evita insuccesle;
– Reiki ne ajută şi în afaceri dar cu condiţia de a fi animaţi de gânduri bune în competiţie;
Parcurgerea gradelor Reiki
Ca orice lucru şi învăţarea acestui sistem are un început care constă în instruirea şi primirea acordajelor pentru gradul întâi. Având în vedere că iniţierea în acest grad este urmată de o perioadă de purificare şi vindecare care aduce schimbări în viaţa studentului, este bine ca iniţierea în gradul doi să se facă după un anumit interval recomandat de Maestrul Reiki.
Modul şi intensitatea de manifestare a crizelor de purificare şi de vindecare diferă de la un student la altul în funcţie de nivelul de elevare al fiecăruia. Este foarte important ca între grade să se facă multă practică, autoterapie în primul rând, apoi terapie pe alte persoane, pe plante şi animale.Este ideal ca între gradul unu şi gradul doi fiecare practicant să se lucreze zilnic, cu cât un student este mai pregătit din punct de vedere energetic, din punct de vedere spiritual, abordarea unui alt grad de Reiki îi va lumina şi mai mult drumul.
Pentru gradul trei- Reiki avansat şi gradul patru- măestria e nevoie de multă cunoaştere, de multă experienţă şi o tot mai mare dăruire.
Marilena Moldovan- psiholog
– psihoterapie şi hipnoză, psihogenealogie ( abordarea arborelui genealogic)
– specialist în terapii complementare, Maestru Reiki şi Cristaloterapie
Informaţii: 0723 167 245; 0740 226 197 www.alfa-reiki.ro