Budinca de Andive
Ingrediente:400 g branza telemea, 4 oua, 1 cana de iaurt, 2 andive, 50 g unt.
Timp de preparare: pregatire: 15 minute; la cuptor: 30 – 40 minute.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de Bucatarie: razatoate mare pentru branza, vas din sticla termorezistenta sau tava de cuptor.
Preparare:
1. Dam branza telemea pe razatoarea mare si batem 3 din cele 4 oua intr-un castron, cu o furculita. Adaugam ouale batute peste telemea, apoi iaurtul si amestecam compozitia pana la omogenizare.
2. Desfacem frunzele andivelor si le spalam, apoi le oparim 2-3 minute in apa clocotita.
3. Pregatim vasul de yena sau tava de cuptor, tapetandu-le cu unt. Adaugam andivele oparite si scurse de apa in vas. Aprindem cuptorul si il lasam sa se incalzeasca.
4. Peste frunzele de andive adaugam compozitia de branza, oua si iaurt, iar deasupra oul batut. Acesta va forma o crusta usor crocanta, foarte gustoasa. Dam budinca de andive la cuptor, la foc moderat.
5. Cand se rumeneste, o scoatem si o lasam sa se raceasca inainte de a o taia portii.
6. Se serveste atat calda, cat si la temperatura camerei.
7. Andivele reprezinta un aliment deosebit de benefic pentru sanatate, fiind hranitoare si totodata dietetice (au foarte putine calorii). Se servesc, in general, sub forma de salata, dar si in mancaruri gatite, precum aceasta budinca la cuptor.