Seminar “Forma si spirit”

Apr 10, 2012 No Comments by

In perioada  8 – 10 mai 2012 incepand cu orele 19:00

Din programa seminarului:

 1. Forma (corpul – XING) ca expresie a spiritului (SHEN ) – Xing Shen Zhuang – cladirea unei fundatii spirituale solide si autentice
 2. Echilibrarea energetica cu ajutorul copacilor (Ping Heng Gong) – intarirea organelor interne si purificarea meridianelor
 3. Meditatia si alchimia interna (Nei Dan Gong )

Xing Shen Zhuang – Efecte si beneficii

In traditia spirituala a Chinei, o practica spirituala care nu implica si o exersare corporala care sa reuneasca si sa echilibreze toate aspectele fiintei, este o practica incompleta.

Cladirea Fundatiei

Pentru ca practica meditatiei sa dea roadele dorite este necesara o fundatie robusta – un corp si un sistem energetic care sa sustina trairile si experientele meditative autentice. Maestrii spirituali vorbesc despre Guey Qi sau qi-ul iluzoriu care poate apare la practicantii care abordeaza tehnici meditative fara a cladi o fundatie solida in prealabil.

Xing Shen Zhuang semnifica in traducere libera reunirea perfecta dintre spirit si vehiculul sau fizic de manifestare, sau corpul uman. Scopul in Xing Shen Zhuang este de a face din corp un instrument cat mai performant pentru manifestarea esentei spirituale care salasluieste in fiecare din noi.

Ca stil de practica Xing Shen Zhuang este situat undeva intre Yoga si Tai Chi, nu este atat de static precum practica yoga, in acelasi timp nu necesita atat de mult spatiu precum practica Tai Chi, putandu-se practica simplu in camera de acasa.

Poate fi abordat atat din perspectiva unei practici spirituale autentice, fiind primul pas pe calea alchimiei interne, cat si ca metoda de reechilibrare energetica si imbunatatirea rapida a sanatatii pe multiple planuri si cu multiple efecte.

Xing Shen Zhuang  poate fi considerata la o prima vedere o forma de qigong ce presupune exercitii psihosomatice cu multe beneficii pentru diferite afectiuni precum durerile de coloana vertebrala, va reda flexibilitatea fizica, mentala si emotionala, va ajuta sa deveniti mai relaxati si sa redobanditi puterea si pacea interioara. Abordat mai in profunzime se transforma intr-o tehnologie care ajuta practicantul incepator sa isi simta si sa isi deschida prin efort propriuanumite puncte energetice si sa isi armonizeze si sa isi echilibreze meridianele energetice.

Xing Shen Zhuang este deci o “tehnologie” mai degraba decat o tehnica deoarece confera practicantului o cale autentica, verificata pe parcursul a 1000 de ani, de a-si percepe si apoi de a-si deschide si echilibra anumite puncte enrgetice importante si astfel de a putea face trecerea gradata a perceptiei de la lumea fizica palpabila la dimensiunea energetica si spirituala.

Arta echilibrarii cu ajutorul copacilor  (Ping Heng Gong 平衡功)

Artele echilibrarii sunt exercitii traditionale taoiste care implica miscarea. Ele au fost tinute in secret de catre maestrii taoisti de secole si au fost revelate public prin maestrul Wang Liping, unul dintre cei mai puternici maestri ai timpurilor noastre.

Studiaza corelatia intre anumite specii de arbori (chiar si de la noi din tara) si anumite tipuri de energii subtile (Pamant, Lemn, Foc, Metal si Apa) si modalitatile de a ne re-echilibra aceste energii in fiinta.
Arta echilibrarii s-a dovedit a fi o modalitate efectiva de a amplifica Qi-ul nostru intern, extern si abilitatile de vindecare.

Arta echilibrarii a fost dezvoltata pe baza unei stravechi tehnici Tunashu (tehnica respiratiei), combinata cu o anumita maniera de miscare corporala, pentru a schimba qi cu plantele, animalele, pamantul, luna soarele si stelele.
Arta echilibrului va va antrena pentru a atinge un echilibru armonios intre qi-ul intern si qi-ul din natura.
Arta echilibrului poate cu o foarte mare eficienta sa curete orice fel de blocaj din corp.

Maestrii de qigong din vechime au realizat ca a schimba qi cu copacii poate imbunatati rapid sanatatea noastra cu mult inainte ca oamenii de stiinta sa descopere oxigenul pe care copacii il genereaza pentru ca noi sa putem respire aer curat. Acum putem intelege mai bine de ce practica qigong in apropierea copacilor ne poate imbunatati sanatatea.

Meditatie si alchimie

Practicile de alchimie interna se realizeaza in majoritatea lor in postura de meditatie. Pentru ca straturile profunde ale fiintei sa poata fi percepute si dinamizate, este necesara o minte stabila, limpede si si o energie interna puternica (zheng qi).

Scopul sintetizat al alchimiei interne poate fi redat de faimoasa ecuatie

Jing -> Qi -> Shen

Jing (esenta) se transforma in Qi(energia) care apoi la randul sau este rafinat si utilizat la nivelul lui Shen (spiritul).

Etapele care se parcurg la nivelul I de practica:

– intrarea in starea de relaxare profunda si vid mental

– diverse metode de respiratie (cum ar fi respiratia prin porii intregului corp)

– energizarea celor 5 organe interne principale (vezica urinara – Apa, ficat – Lemn, inima – Foc, stomac splina – Pamant, plamani – Metal, rinichi – Apa)

– lucrul asupra Dan Tian

Cine?

Initierea in practica va fi realizata de catre Emanuel Iftodi, care a studiat timp de mai multi ani Xing Shen Zhuang impreuna cu maestrul Wang Ting June, unul dintre putinii maestri chinezi care au facut accesibila aceasta forma inedita practica in occident.

A studiat de asemeni alchimia interna (Nei Dan) si qigong-ul electric impreuna cu maestrul shaolin Luo Tsu –  Thailanda, practicile Nei Dan ale scolii Long Men Pai impreuna cu maestrul chinez Wang Liping, al 18-lea transmitator al acestei scoli taoiste.

Cand?

Seminarul Forma si Spirit va incepe din data de marti 8 mai 2012 si se desfasoara astfel:

 • 8   mai 
 • forma corpului nostru ca privit vehicul de manifestare al spiritului (Xing Shen Zhuang)
 • initierea in meditatia taoista Nei Dan
 • 9   mai 
 • deschiderea punctelor energetice si purificare meridianelor
 • arta echilibrarii cu ajutorul copacilor
 • 10 mai
 • exersarea formei corporale
 • meditatia taoista

Pretul pentru intreg stagiul este de 300 RON cu urmatoarele reduceri:

 • Pentru al doilea mebru din familie reducere de 40%.
 • Pentru cei care au parcurs deja modulul Xing Shen Zhuang partea I reducere de 40%.
 • Studenti si pensionari reducere 30%

Tinuta de practica

Tinuta va fi lejera, de preferat un training din material natural (in, bumbac sau canepa) si o paturica mica pentru meditatie.

Materiale de curs

Participantii la stagiu vor primi:

 • brosura de prezentare a exercitiilor din Xing Shen Zhuang, modul de realizare, contractiile si secventa exacta a miscarilor
 • brosura tiparita despre durerile de spate, cauzele lor si metode inedite de tratament si vindecare
 • brosura tiparita despre principiile alimentatiei taoiste

Unde?

Bucuresti – Str. Mihail Sebastian, nr. 130, Etaj 1

Pentru detalii si inscrieri puteti sa ne contactati la

email: info@xingshenzhuang.ro

tel: 0752436581

Spirit
Nici un raspuns pentru “Seminar “Forma si spirit””

Lasa un comentariu