Meru-Chakra: Cel mai important remediu și amplificator energetic pentru armonizarea energiilor spațiului unei case

Apr 16, 2013 No Comments by

Meru-Chakra este o transpunere piramidală, tridimensională a unei geometrii sacre din tradiția hindusă, care a fost revelată în textele străvechi și folosită în arhitectura esoterică tradițională indiană – Vaastu Shastra – drept un remediu și amplificator al energiilor spațiului unei case.

Efecte și beneficii

  • Aduce fericire și prosperitate prin rezonanța cu energia arhetipală a fericirii, armoniei și abundenței (Tripura Sundari).
  • Armonizează și amplifică energiile benefice ale casei.
  • Corectează deficiențele energetice direcțiilor spațiale N și NE cauzate de lipsa ferestrelor și a ușilor sau  prezența anumitor încăperi nepotrivite acestor energii elevate care pătrund prin această zonă a casei (baie, cămară, debara, etc.).
  • Alchimizează și sublimează energiile perturbatoare și stresurile ființei noastre.
  • Induce o stare meditativă, relaxantă, euforică și deschide ființa către energiile frumuseții, iubirii și armoniei.

Despre Meru Chakra

Meru Chakra este reprezentarea tridimensională a lui Sri Yantra.

1

Yantra este o transpunere geometrica, bidimensionala sau tridimensionala, prin intermediul cărora accedem la sursa esențială a manifestării unui aspect din această creație. Divinitatea guvernatoare sau protectoare a yantrei ocupă întotdeauna locul central în Yantra.

Toate nivelurile acestei Yantra sunt aranjate pe diferite înălțimi respectând cu precizie Proporția de Aur. Efectul spațial atins prin prezența acestui numărului divin  în toate cele trei dimensiuni determina o rezultantă cu efecte mult mai puternice decât a Yantrei în două dimensiuni.

2

Yantra în forma 3D are avantajul  de a emana în toate direcțiile energia cu care rezonează, cu o maximă  intesitate și eficiență, comparat cu influența unei Yantra 2D, a cărei efecte benefice se resimt doar în direcția către care este îndreptată.

Meru Chakra este descrisa  în numeroase texte sacre străvechi precum: Brahmanda Purana, Sri Chakra Samhita, Sri Chakra Yoga Sara și Shakti Upanishad, unde se precizează că vizualizare atentă a lui Meru Chakra alungă toate influentele nefaste și aduce noroc.

3

Despre Tripura Sundari

Tripura Sundari este zeitatea din panteonul hindus care prezidează Sri Yantra, adică Suprema Yantra sau “model energetic”, care fundamentează întregul Macrocosmos.

In textele sacre se spune că Ea își are sălașul pe vârful Muntelui Meru (asa-numitul “munte cosmic”, asociat canalului energetic principal al ființei – Sushumna nadi), susținând și conducând mișcarea întregului univers. Ea reprezintă, de asemenea, iubirea pură nesfârșită, armonia absolută și frumusețea indescriptibilă a Perfecțiunii Divine. Nicio altă Mare Putere Dumnezeiască nu este atât de strâns fuzionată cu Yantra ei cum este Tripura Sundari.

4

Bindu, sau punctul central din Sri Yantra reprezintă “focarul de putere” în care întregul univers este proiectat într-o formă condensată. Din acest punct pornesc toate firele  de forță ale creației.  Sri Yantra are un nucleu format din nouă triunghiuri, care reprezintă treimea forțelor divine ale Emanației universale, Echilibrului menţinător şi Resorbţiei cosmice.

Avem astfel patru perechi de triunghiuri complementare, dintre care cele cu vârful în jos reprezintă energiile Manifestării, descendente, „feminine”, Yin, iar cele cu vârful în sus corespund energiilor resorbţiei, ascendente, „masculine”, Yang. În centrul diagramei se află triunghiul unic al energiilor divine supreme.

Celelalte părţi componente – petalele, liniile din yantra – sunt  aranjate în cercuri concentrice (mandalas) şi simbolizează fiecare în parte un atribut al Marii Puteri Cosmice. Cele trei linii ale pătratului exterior, ce simbolizează energia pământului și care   împrejmuiesc yantra,  sunt locul unde se află proiecția spiritelor gardiene ale direcțiilor spațiului, entitățile guvernatoare asupra lumii simțurilor și asupra tendințelor inferioare.

Tripura Sundari este considerată cea mai frumoasă dintre toate zeitățile și reprezintă fericirea extatică supremă, ca sursă a oricăror alte percepții minunate.

Cum se poziționează Meru Chakra

Piramida Meru Chakra este folosită în special în zonele dinspre direcția Nord sau Nord-Est pentru amplificarea energiei prosperității. Are efecte deosebite in camerele in care au loc activități financiare sau de vindecare.

Se poate așeza și în locul unde petrecem majoritatea timpului pentru armonizarea energetică a acelui spațiu.

Contact

email: george.ercus@gmail.com

tel: 0745 800 703 / 0720 811 586

site: www.arhitecturaesoterica.blogspot.ro

Spirit
Nici un raspuns pentru “Meru-Chakra: Cel mai important remediu și amplificator energetic pentru armonizarea energiilor spațiului unei case”

Lasa un comentariu