Memorialul lui Sensei Usui, fondator al Reiho (Metoda Spirituala)

Oct 26, 2012 No Comments by

Se spune că în 1927 studenții lui Mikao Usui au ridicat acest monument în memoria sa, monument ce se află în cimitirul  Jodo Su (sectorul Pământului sacru) din templul Saihoji din Tokyo.

Rețineți faptul că, încă de la început, Memorialul vorbește despre Sensei Usui ca fondator al Reiho (Metoda spirituală) și nu Reiki.

Ceea ce fiecare atinge în interiorul său, ca rezultat al studiului susținut și al practicii, este denumit Virtute și poate fi oferit și celorlați spre învățare, iar metodele de mântuire spirituală se numesc Distinguished Service. Doar persoana cu merite foarte înalte și o mare virtute poate fi numită un mare Învatator. Înțelepții și filosofii din vechime precum și cei care au fondat noile învățături și noile religii au fost așa. Sensei Usui se poate așadar număra printre ei. Sensei Usui a dezvoltat metoda prin care se pot îmbunătăți mintea și corpul folosind energia universală. Auzind de reputația sa, oameni de pretutindeni au venit si au dorit să învețe de la el Metoda Spirituală, dar i-au cerut și să îi vindece.

Numele lui uzual era Mikao, iar celălalt nume al său era Gyoho (Kyoho). S-a născut in satul Taniai, in districtul Yamagata din prefectura Gifu. Numele străbunului său era Tsunetane Chiba. Numele tatălui său era Taneuji, dar era strigat in mod obisnuit Uzaemon. Numele mamei sale era Kawai.

Sensei s-a născut in primul an din perioada Keio, numita si Keio Gunnen (1865), pe 15 august.  A fost un student talentat și muncitor, abilitățile sale fiind mult superioare față de cele ale colegilor săi. Când a crescut a plecat în Europa, America și China pentru a studia. Și-a dorit sa reușească în viață și să aibă succes, dar lucrurile nu au stat astfel de la început. Deși muncea extraordinar de mult, de cele mai multe ori era lipsit de noroc si sărac. Chiar și așa el nu a renunțat și s-a autoeducat sa studieze din ce în ce mai mult.

Într-o bună zi a plecat la Kurama Yama să se supună disciplinei spirituale riguroase. La începutul celei de a 21-a zile el a simțit o enorma energie Reiki deasupra capului său. A dobândit iluminarea și in acel moment a înțeles Metoda Spirituală. Prima dată cand a folosit-o pe sine însuși, aceasta a produs rezultate imediate. Apoi el a testat aceasta metodă pe familia sa. Din momentul în care și-a dat seama de eficiența ei, el a decis ca ar fi mult mai bine sa o împărtășească și altora in loc să o țină doar pentru sine și familia sa. Astfel și-a deschis un centru in Harajuku, Aoyama, Tokyo pentru a preda și a practica Metoda Spirituala, in aprilie, in al 11-lea an al perioadei Taisho (1922).

Mulți oameni au venit de la distanțe mari, de pretutindeni si i-au cerut să-i învețe și să îi trateze. Erau atât de mulți încât stăteau aliniati și afară, lânga zidurile clinicii sale.

În septembrie, în anul al 12-lea al perioadei Taisho (1923) a avut loc un cutremur devastator. De peste tot se auzeau strigătele răniților și ale celor aflați în suferință. Sensei Usui a simtit compasiune pentru toți aceștia și, prin Metoda Spirituală și-a folosit capacitățe sale de vindecare venind în ajutorul supravițuitorilor, vindecând și salvând nenumărate vieți. Aceasta este doar o mică parte din ceea ce a făcut Sensei Usui în timpul acelei crize.

Mai târziu centrul său de training a devenit neîncăpător. În februarie, anul 14 al lui Taisho (1925) el și-a mutat centrul de training in Nakano, în afara orașului Tokyo. Datorită faimei lui crescânde el era mereu invitat in diverse locuri. Astfel, Sensei a acceptat invitatia de a merge în Kure, apoi în Hiroshima si Saga și astfel a ajuns până in Fukuyama. În timpul șederii sale în Fukuyama s-a îmbolnavit grav și a murit la vârsta de 62 de ani. Era data de 9 martie, anul 15 al lui Taisho, adica 1926.

Soția sa Sadako provenea din familia Suzuki și a născut un băiat și o fată. Băiatul a fost numit Fuji și a fost cel care a avut grijă de toată familia după moartea tatălui său. Sensei a fost un om cald, gentil si modest din fire și niciodată nu s-a comportat ostentativ. A fost, de asemenea, un bărbat masiv, puternic și mereu avea un zâmbet cald pe figură. În fața oricărei adversități el căuta și găsea soluția potrivită, cu determinare și răbdare. Avea, de asemenea, multe talente: îi plăcea să citească si cunoștințele sale de istorie, medicină, psihologie, divinație, incantații, fiziologie si scrieri budiste erau imense.

Metoda Spirituală nu vindecă doar trupul, ci echilibrează spiritul și face trupul mai sănătos utilizând capacitatile interne de vindecare și, ca atare, ajuta la atingerea stării de fericire.

Deci, când vine vremea să predați, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă invățați studenții înțelesul odei Impăratului Meiji, apoi învațați-i și îndemnați-i să spună cele 5 principii în fiecare dimineață și seară și să le păstreze mereu în minte.

Astăzi fii calm.

Astăzi fii fără griji

Astăzi fii recunoscător

Astăzi munceste cu sârg

Astăzi fii bun cu cei din jurul tău.

Acestea sunt cu adevărat invățături importante pentru autodezvoltare și autodisciplină, menite să continue linia marilor învățături moștenite din antichitate. Sensei Usui a denumit aceste principii ‘Metoda Secretă de a invita binecuvântările’ (sa vina asupra ta. NT), dar și ‘Medicina Spirituală de vindecare a multor boli’. De notat viziunea pe care avut-o Sensei Usui în această privință. (NT: abia de curând medicina modernă recunoaște că toate bolile au o cauză spirituală) Mai mult decât atât, atunci când începeți să predați ar trebui ca ăsta să fie un lucru cât mai simplu posibil și ușor de înțeles. Este foarte important să începeți într-un loc în care vă simțiți bine. Un alt aspect de notat este acela că, atunci când stați în liniște și meditație, cu mâinile în poziție de rugăciune si recitând cele 5 principii, să vă cultivați o minte curată și sănătoasă. Adevărata sa valoare stă în practica zilnică. Acesta este și motivul pentru care Metoda Spirituală a devenit atât de populară.

În ultimii ani statele lumii au alterat mințile oamenilor pentru a-și ridica afacerile lor bănoase. Din fericire, larga practicare a Metodei Spirituale va fi de un real ajutor oamenilor cu mintea confuză, a acelora care nu mai au repere morale ori a acelora care își doresc să revină la pace și armonie. Cu siguranță nu este singurul beneficiu pe care Metoda il are, dar ce poate fi mai important decât vindecarea bolilor si stoparea nemulțumirilor oamenilor?

Numărul studenților lui Sensei depășește 2000. Printre ei, studenții seniori care au rămas in Tokyo si continua practica in centrul lui Sensei Usui, dar și studenții din diferite provincii care se străduiesc să răspândească Metoda cât de mult posibil.

Chiar daca Sensei a murit, Metoda continuă să fie răspândita peste tot în lume. Si un alt lucru minunat pe care Sensei il face este acela ca și după moartea sa el continuă să-și împărtășească Metoda cu care a fost binecuvântat, oamenilor de pretutindeni.

Nu în ultimul rând, studenții săi care s-au adunat aici, împreună, au decis să ridice acest memorial în cimitirul templului Saihoji din districtul Toyotama pentru a-i onora benevolenta și pentru a împărtași mai departe Metoda Spirituală oamenilor din viitor. Am fost rugat să scriu aceste cuvinte și, așa cum sunt recunoscător Maestrului meu, tot atfel sunt recunoscător fiecărui student – profesor din grupul nostru, așa că le-am primit rugămintea cu bucurie și am scris aceste lucruri pe scurt în speranța că oamenii îsi vor reaminti să se uite în sus, către Sensei Usui, cu admiratie.

Compus de: Masayuki Okada, Doctor în Literatură –  gradul 3, al treilea Ordin de Merit

Februarie, al doilea an al lui Showa (1927).

Spirit
Nici un raspuns pentru “Memorialul lui Sensei Usui, fondator al Reiho (Metoda Spirituala)”

Lasa un comentariu