Masajul in cuplu – Forma de comunicare emotionala eficienta

Mar 29, 2012 No Comments by

Cauti o cale de a restabili legatura emotionala cu partenerul tau?

Incearca un masaj simplu . O atingere, de cele mai multe ori, reduce tensiunea emotionala dintre parteneri. Masajul incurajeaza partenerii sa fie generosi, satisface nevoia de apropiere si creste nivelul de intimitate si incredere.

Terapia prin masaj este unul dintre cele mai bune lucruri pe care vi le puteti oferi. S-a dovedit ca aceasta scade tensiunea arteriala, reduce durerile musculare, imbunatateste flexibilitatea si atenueaza durerile de cap, acestea fiind doar cateva dintre efectele sale de vindecare.

Masajul este o metoda excelenta pentru a scapa de stresul cotidian si pentru a-ti gasi linistea interioara. Bineinteles ca este cel mai placut cand ti se face masaj. Chiar daca nu ai dureri de spate sau muschi incordati, un masaj ajuta oricum. Atingerile usoare relaxeaza repede si te ajuta sa-ti reinoiesti fortele.

Masajul reciproc in cuplu cu partenerul,este un masaj foarte benefic atat pentru fiecare dintre parteneri cat si pentru cuplu. Invatati sa va relaxati impreuna prin intermediul mangaierilor, piscaturilor, batailor usoare, framantarilor pielii si musculaturii partenerului. Masati-va reciproc spatele, ceafa, bratele si picioarele, bucurandu-va de clipele relaxante petrecute impreuna.

Creati o atmosfera pasnica, de relaxare totala pentru ce urmeaza. Acordati-va timp pentru explorare. Intrebati, la fiecare schimbare a mainii si apasarii, la fiecare schimbare a zonei masate, daca e suficient de tare sau daca e bine. La fiecare grimasa sau sunet, intrebati cum sa va adaptati la corpul partenerului. in afara de relaxarea propriui zisa, acesta deprindere de a intreba constant partenerul, creeaza In timp abilitatea de a comunica si in alte situatii decat in intimitate.

Tensiunile emotionale, datorate lipsei de comunicare dintre parteneri, se reduc mai intai prin masaj, atingere si sporirea intimitatii. Abia apoi, amintirea placuta a masajului, ne creeaza o zona de comfort in abordarea comunicarii zilnice.

In masaj nu se cere perfectiune, asa ca nu-ti fie teama ca vei gresi cu ceva, ci mai degraba incearca sa prelungesti momentul. Curand partenerul va fi mai relaxat , mai predispus la comunicare si la cooperare constructiva.

Atingerea ta este mai importanta decat tehnica.

Spirit
Nici un raspuns pentru “Masajul in cuplu – Forma de comunicare emotionala eficienta”

Lasa un comentariu