Ganduri pentru o relatie de cuplu adevarata

Iul 11, 2012 2 Comments by

Cu totii ne dorim o relatie adevarata, plina de intimitate. Dar de cele mai multe ori eşuam.

Iata cateva mijloace pentru o relatie adevarata:

 • Accepta-te pe tine si accepta-l pe celalalt acordandu-ti dreptul de a fi ceea ce esti si acordându-i dreptul de a fi ceea ce este
 • Aminteste-ti ca de fiecare data cand vrei sa controlezi actionezi impotriva legii iubirii si a acceptarii. Cu cat vrei mai mult ca ceva sau cineva sa se schimbe cu atat se va schimba mai putin. Cu cat te lasi mai mult liber si renunti la control cu atat te vei schimba mai mult.
 • Invata sa-ti exprimi dorintele sau sa dai un sfat fara sa ai asteptari. Daca vrei ca rezultatul sa fie pe placul tau, nu este decat control.
 • Invata sa te angajezi cu inima, luand decizia de a te servi de partenerul tau pentru a invata sa iubesti mai mult. A iubi inseamna”iti doresc fericirea” si nu “ te iubesc pentru ceea ce-mi oferi”.
 • Fii constient de faptul ca atitudinile partenerului tau sunt provocate de credintele tale. Adopta alte credinte si atitudinea lui se va transforma treptat.
 • Dezvolta tu insuti calitatile pe care vrei sa le aiba celalalt.
 • Accepta faptul ca vei evolua cel mai mult datorita diferentelor dintre voi doi. Foloseste ceea ce te deranjeaza pentru a fi constient ce ceea ce nu accepti la tine. Apoi acorda-ti dreptul de a fi astfel, observand ceea ce te motiveaza.
 • Aminteste-ti ca sunteti impreuna pentru a creste, pentru a ameliora calitatea vietii voastre.
 • Fii atent la ceea ce simte celalalt, nu te lasa condus de mental ci de inima ta !

Relatia de cuplu ideala este o relatie de cuplu in care fiecare se bucura de libertate totala dar nici unul nici celalalt nu vrea sa exploateze acest avantaj in detrimentul celuilalt.

 

Mihaela Popa

Centrul de psihologie si dezvoltare personala Body Mind Spirit

www.bodymindspirit.ro

Spirit

2 Responses pentru “Ganduri pentru o relatie de cuplu adevarata”

 1. pointer says:

  Mda ! Frumoase sfaturi. As comenta unul :
  “Aminteste-ti ca de fiecare data cand vrei sa controlezi actionezi impotriva legii iubirii si a acceptarii”

  Dar ce faci cand afli ca celalalt minte in mod repetat si mai are si antecedente ?
  Asta de ce n-o luati in considerare cand scrieti.
  Si sa nu-mi spuneti ca se rezolva prin discutii, prin cautarea motivelor, prin convingere, prin sfaturi ca nu tine .E tot teorie.

  • Glory says:

   Poate minte pt ca il obligi sa te minta…pt ca nu accepti sa auzi altceva decat ce vrei tu sa auzi. Poate te minte pt ca tu vrei sa controlezi totul si nu-i dai voie sa-ti spuna adevarul incepand de la cele mai mici amanunte….pt ca nu-l accepti asa cum este, iar antecedentele poate sunt create de tine….poate nici nu exista ci doar ti se pare ca ar fi….Merita sa-i acorzi un credit si sa mai incerci tot prin discutii….., poate nu e totul pierdut ! Intotdeauna exista o a doua sansa !!!!

Lasa un comentariu