Danseaza-ti viata! 23 sau 24 iunie 2012, Teatrul Logos , Bucuresti

Iun 14, 2012 No Comments by

 Te invit sa participi la cel de-al 2 lea atelier BIODANZA-” Dansul vietii”!  23 sau 24 iunie 2012, Teatrul Logos , Bucuresti orele 10-17

“Ce s-ar intampla daca, in loc de a ne construi doar viata, am avea nebunia, sau intelepciunea, de-a o dansa?” Roger Garaudy

Creat în anii 60’ de către Rolando Toro Araneda, psiholog, antropolog, poet si pictor chilian, BIODANZA, sau „Dansul Vietii”, este un sistem de dezvoltare personală progresiva. Exercitiul (miscarea, gestul) de BIODANZA se situează in perspectiva intalnirii (cu sine, cu ceilalti), prin experienta singulara a corpului si a sensibilitatii. Corpul in miscare, in timpul unei  asa-numite “vivencia” de BIODANZA (experienta traita cu mare intensitate in momentul prezent), nu se supune niciunei tehnici, niciunui efort si nu urmareste nicio performanta ; el este pur si simplu corpul viu, care da si primeste, care se deschide si se reculege, care respira si exprima emotia. De aceea BIODANZA se adreseaza tuturor. Nu trebuie să stii sa dansezi! Nu ai nevoie de aptitudini fizice particulare! Corpul tau stie.

Printre efectele fiziologice, psihologice si biologice, practicind BIODANZA, vei resimti: ameliorarea starii de bine, in general, si a sanatatii fizice, in particular; cresterea vitalitatii, a creativitatii, a senzualitatii, a optimismului; manifestarea potentialului genetic, a sensibilitatii si a afectivitatii; bucuria de a fi tu insuti in fiece clipa.

Studiile stiintifice realizate asupra raspunsurilor neurovegetative ale corpului, in urma unei „vivencia” de BIODANZA, au demonstrat ca anumite exercitii au o actiune de reglare a nivelului visceral, activind sistemul simpatic sau cel parasimpatic. Alte exercitii stimuleaza emotii specifice, care produc efecte semnificative asupra perceptiei de sine si asupra modului de comunicare afectiva cu alte persoane.

La scurt timp dupa crearea sa, in Santiago de Chile, BIODANZA cunoaste o extindere semnificativă in America Latina si, incepind cu 1970, devine materia unui curs universitar în Departamentul de Estetica a Universitatii Pontificale Catolice din Chile; astazi, BIODANZA  face parte din programa de studii în colegii si universitati chiline. In Europa a fost introdusa in anii 80’, initial în Italia, apoi in Franta, Belgia, Germania. In acest an, este randul Romaniei sa „danseze” si sa celebreze “DANSUL VIETII”, prin lansarea unor prime ateliere tematice, animate de profesorul chilian Rodo Diaz ( psihoterapeut format in Gestalt terapie, NLP si psihodrama!)

Intrucit primul atelier a fost un succes iar deschiderea spirituala a romanilor a fost foarte apreciata de facilitatorul nostru RODO DIAZ , te invit sa ni te alaturi din nou  in zilele de 23 iunie  sau  24 iunie ( alege ziua), intre orele 10-17, la cel de-al 2 –lea atelier de  BIODANZA- “ Dansul vietii”.

Spirit
Nici un raspuns pentru “Danseaza-ti viata! 23 sau 24 iunie 2012, Teatrul Logos , Bucuresti”

Lasa un comentariu