Artele Martiale si Spiritualitatea – Cele 10 Principii Stravechi din Wudang Pai, Stagiu intensiv – 22 si 23 septembrie

Sep 11, 2012 No Comments by

Clubul de arte martiale Wu Tao Kung Fu va organiza pe 22 si 23 septembrie un stagiu care il are ca invitat pe Maestrul Ismet Himmet, un profesor cu o lunga experienta in practica artelor martiale si spirituale din regiunea Muntilor Wudang din China.  

Straduindu-ne sa ne perfectionam abilitatile dobandite in practica artelor martiale, acum mai multi ani am inceput sa calatorim in China, in Muntii Wudang mai exact, regiune cu o lunga istorie in dezvoltarea artelor martiale interne si a practicilor spirituale.

Aici am descoperit Wudang Pai sau Scoala Wudang, un sistem complex de practici, care se adreseaza atat corpului, cat si spiritului, si care au fost transmise de catre maestrii daoisti de-a lungul mai multor secole, din generatie in generatie pana in prezent. Wudang Pai cuprinde numeroase discipline, printre care se numara si caligrafia, studiul scrierilor stravechi, muzica, artele martiale, Qigong-ul si meditatia.

Intr-una dintre calatoriile noastre in Muntii Wudang, am avut ocazia de a-l cunoaste pe Ismet Himmet, un profesor european cu o lunga experienta in practica artelor martiale si, in special a stilurilor predate in regiunea Wudang. Ismet Himmet practica artele martiale de 26 de ani. Printre stilurile cunoscute de el se numara : Karate, Tae Kwon Do, Kung Fu, Kickboxing, Wing Tsun, Shaolin Gongfu. Din anul 2001, Ismet Himmet incepe sa practice in mod intensiv artele martiale si practicile spirituale in cadrul sistemului Wudang Pai, urmand a fi acceptat de catre Marele Maestru You Xuan De ca discipol si apropiat. A castigat numeroase medalii in cadrul competitiilor de Taijiquan, iar din anul 2010 a inceput sa predea sistemul Wudang Pai in special in China si, in cadrul stagiilor intensive, si in Europa.

Maiestria de care da dovada atunci cand practica, cat si indelunga sa experienta practica si teoretica, ne-a facut sa il apreciem si sa il respectam. Astfel, ne-am gandit sa il invitam in Romania pentru ca un numar cat mai mare de oameni sa poata beneficia de pe urma experientei sale.

In cadrul stagiului pe care Ismet Himmet il va sustine in Bucuresti se vor explica si exersa cele 10 Principii Stravechi, care stau la baza practicilor martiale si spirituale din Wudang Pai. Dintre acestea enumeram : explicarea Principiului Yin-Yang si aplicarea fazelor Yin-Yang in tehnicile martiale, exersarea Trigramelor Ba Gua ca forme de atac si contra-atac in lupta, explicarea teoriei celor 5 elemente care se creeaza si se distrug reciproc, etc.

Ismet Himmet rezuma intr-un mod foarte clar utilitatea si valoarea pe care pe care practica sa le reprezinta :

« Cele 10 Principii Stravechi reprezinta spiritul Scolii Wudang Pai si dau viata practicilor, la fel cum respiratia anima corpul uman. Dorinta noastra este de a readuce la viata aceste Principii Stravechi din Muntii Wudang si de a le face accesibile nu numai elevilor chinezi, ci si elevilor straini. Principiile din Scoala Wudang Pai sunt o mare oportunitate pentru fiecare artist martial, de a intelege esenta care sta la baza stilului pe care il practica, pentru ca in mod fundamental toate stilurile martiale au aceeasi baza. »

Mai multe detalii organizatorice legate de acest stagiu, cat si alte articole pe acesta tema, puteti afla accesand link-ul :

http://www.wutaokungfu.ro/stagiu-wudang-xuan-wu-22-23-septembrie-2012-master-ismet-himmet/

Spirit
Nici un raspuns pentru “Artele Martiale si Spiritualitatea – Cele 10 Principii Stravechi din Wudang Pai, Stagiu intensiv – 22 si 23 septembrie”

Lasa un comentariu