7 pasi pentru o viata echilibrata, implinita si fericita

Feb 02, 2012 No Comments by

In fiecare moment luam decizii. Dimineata, ne gandim la ce vom face in ziua respectiva, ne uitam la stiri sau facem o plimbare. Apoi, mergem la serviciu sau ducem copiii la scoala. Alegem cu ce ne îmbracam, ce mancam si unde mergem. Apoi ne intoarcem de la serviciu, luam copiii de la scoala si in tot acest timp luam sute de decizii – constiente şi inconştiente.

Uneori ne simţim împinşi în sute de direcţii şi ne facem griji dacă am procedat corect. Sau poate ne

simţim paralizaţi de îndoială şi indecizie, petrecând ore întregi stabilind dacă facem sau nu un anumit lucru.

În Universul cu o infinitate de posibilităţi, cum decidem ce trebuie să facem pentru a ne simţi împliniţi, importanţi şi fericiţi în viaţa de zi cu zi?
Deepak Chopra, cunoscut publicului din România prin cărţile sale,
ne propune 7 paşi importanţi pe care ar trebui să-i urmăm chiar din acest moment:

1.Practică meditaţia în fiecare zi. Porneşte de la 10-15 minute pe zi până la 1-2 ore de două ori pe zi.
2.Fă-ţi timp pentru autocunoaştere în scopul de a-ţi echilibra viaţa.
3.Ia contact cât mai des cu natura. Simte senzaţiile corpului în raport cu apa, iarba, stai sub un copac, mergi prin ploaie.
4.Scrie o poezie despre cât de grozav eşti.
5.Realizează un act plin de dragoste. Cere iertare cuiva pe care l-ai rănit; iartă pe cineva care te-a rănit, vorbind direct cu acea persoană, la telefon sau scriindu-i un mesaj
6.Fă ordine în viaţa ta. Poate fi un lucru important sau ceva minor: aruncă ceea ce nu-ţi mai foloseşte, spală-ţi maşina, fă curat în casă, dă lucrurile pe care nu le mai porţi.
7.Dezvoltă-ţi o viaţă activă. Mergi la o sală de sport, învaţă pilates, fă plimbări lungi în pas alert, respiră adânc pentru 15 minute, fă masaj.

Acestea sunt doar câteva sfaturi din multitudinea de lucruri pe care poţi să le faci ca să ai o viaţă împlinită şi fericită. Acum depinde doar de tine cum se va desfăşura viaţa ta de azi înainte.

Spirit
Nici un raspuns pentru “7 pasi pentru o viata echilibrata, implinita si fericita”

Lasa un comentariu