7 pasi catre fericire

Mar 26, 2012 No Comments by

Motto : Calea cea mai lunga incepe tot cu un pas simplu (aforism oriental).

Am citit acum ceva timp acest text care structureaza simplu cateva trucuri care te-ar putea duce pe calea catre fericire si armonie.

Este povestea unui intelept, considerat cel mai fericit om din lume care traia, cu ani in urma, intr-o pestera din sudul Indiei. Desi multi il intrebasera care e secretul fericirii, el l-a spus doar atunci cand a fost intrebat de un copil. De fapt, sapte pasi care te-ar putea purta catre fericire:

1. Devotiunea

Ar trebui sa stii ca Divinitatea exista in toate lucrurile din viata ta si, pentru aceasta, trebuie sa fii recunoscator pentru tot ce ai si pentru toate evenimentele care ti se intampla.

2. Respectul de sine

Iubeste-te pe tine insati, in fiecare zi. Cand te trezesti si inainte de a adormi, spune: „Sunt important, am valoare, sunt capabil, sunt inteligent, sunt iubitor, astept mult de la mine, nu exista obstacol pe care sa nu-l pot invinge.”

3. Motivarea

Pune in practica tot ceea ce spui ca esti si, daca tu gandesti ca esti in stare, fa ceea ce iti propui; daca tu gandesti ca esti inteligent, actioneaza inteligent; daca tu gandesti ca esti capabil de iubire, iubeste fara teama tot ceea ce a creat Dumnezeu in jurul tau.

4. Onestitatea

Sa nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obtine partea lor, tu o vei obtine pe a ta. Sa nu pastrezi in inima ta ranchiuna impotriva nimanui, caci acest sentiment nefast nu te va lasa sa fii fericit.

5.Cinstea

Sa nu iei absolut nimic, de la nimeni, din ce nu iti apartine; aminteste-ti ca, potrivit legilor implacabile ale naturii, daca o faci, maine vei pierde ceva de mai mare valoare.

6. Non-violenta

Nu trebuie sa faci pe nimeni sa sufere fizic, mental sau spiritual; toate fiintele Pamantului au dreptul sa fie respectate si iubite.

7. Discernamantul

Observa cu atentie ce este in jurul tau; sa descoperi mereu in fiecare lucru, eveniment, fiinta, partea lui buna si nu lipsurile. Ajuta-i pe cei care au nevoie, fara sa te gandesti ca nu vei primi nimic in schimb.

Autor: Corina Moreanu

Spirit
Nici un raspuns pentru “7 pasi catre fericire”

Lasa un comentariu