TOAMNA IN TARA TAINUITA – Muntii Buzaului – un loc de poveste 11 -14 octombrie 2012, 3 nopti/4 zile

Sep 25, 2012 No Comments by

Locurile de taina ale Romaniei va asteapta si in aceasta toamna. De altfel, aceste spatii ale misterului isi etaleaza cel mai bine frumusetea sub amprenta pastelata a noului anotimp. Pentru cei care doresc sa simta parfumul si magia unei incursiuni pline de poveste, Tara Luanei va asteapta.

Depănând legende

Munţii Buzăului ascund nu doar misterioase aşezări rupestre, ci şi legende unice, păstrate din timpuri îndepărtate în memoria fiecărei generaţii. Una dintre ele, cunoscută de mai toţi bătrânii din Colţi şi Bozioru, vorbeşte despre Ţara Luanei, numele pe care lumea lor, mărginită de ziduri de piatră, îl purta odinioară. Nu există turist în zonă care să nu fie fascinat de această legendă.

„Ţinuturile acestea, care sunt cunoscute pentru ansamblul religios de aşezări rupestre, le mai putem numi, metaforic, Ţara Luanei. Legenda vorbeşte de o fiinţă atotputernică, un bătrân de demult, un înţelept al timpurilor, stăpân nu numai al meleagurilor, ci şi al unei cetăţi cu ziduri care atingeau cerul. Această cetate se pare că era străjuită zi şi noapte de un soare strălucitor”, povesteşte Diana Gavrila, ghidul nostru in aceasta calatorie.

 „În această poveste este amintită prezenţa izvoarelor tămăduitoare, Luana fiind cel care cunoştea leacul lor, având grijă ca de fiecare dată să-i tămăduiască pe cei răniţi în războaie. Cei ce se încumetau să folosească singuri leacul se îmbolnăveau şi mureau”. Legenda are însă un final apocaliptic, care te duce cu gândul la sfârşitul cetăţilor Sodoma şi Gomora, spune Diana Gavrilă: „Multă vreme ar fi trăit fericiţi cei de la cetate, dacă vrăjmaşii înzăuaţi, în care de foc, nu veneau să doboare soarele Luanei. Mare prăpăd a fost atunci pe pământ şi chiar s-a simţit la nivel planetar, pentru că pământul s-a clătinat din încheieturi. Zidurile cetăţii şi împrejurimile au fost arse, iar zona a rămas pustie multă vreme şi nici păsările în zbor nu au mai trecut. Autorul este rezervat în ceea ce priveşte detaliile, însă ne dă un indiciu preţios şi ne aminteşte de prezenţa unei peşteri, numită Peştera Înţeleptului, cea în care ar fi stocate toate informaţiile care ar conduce către adevăr”, se spune în legenda povestită de Diana Gavrilă.

Va asteptam intr-un loc de poveste, in Muntii Buzaului!

PROGRAM: Muntii Buzaului, intre mister si realitate
PERIOADA: 11 -14 octombrie 2012, 3 nopti/4 zile
TARIF: 439 lei/pers/loc in camera dubla

Mai multe informatii despre program gasiti aici: http://locuridetaina.ro/?p=113

Pentru mai multe informatii si rezervari, va rugam sa ne contactati.

BONSI TRAVEL ROMANIA
Email: office@bonsiromania.ro
Tel: 0732.601.254 (Vodafone)
www.bonsiromania.ro, www.locuridetaina.ro
——————————————————————————–

B ucuria de a calatori constient!
O rientarea spre valorile autentice romanesti
N asterea unui nou concept, turismul constient
S ervicii unice, diverse si accesibile
I nspirati de tainele si istoria Romaniei

BONSI TRAVEL ROMANIA
Calatorind, te regasesti pe tine insuti!

Aboneaza-te acum la Newsletter-ul nostru!
http://www.bonsiromania.ro/newsletter.html

SERVICII
Nici un raspuns pentru “TOAMNA IN TARA TAINUITA – Muntii Buzaului – un loc de poveste 11 -14 octombrie 2012, 3 nopti/4 zile”

Lasa un comentariu