Starea Alpha – Poarta către creativitate

Iul 06, 2012 No Comments by

Meditația este practicată în toată lumea de oameni cu diverse ocupații și niveluri de studii ca metodă de diminuare și chiar combatere a stresului, pentru liniștirea minții și relaxarea corpului. Beneficiile meditației sunt eminamente pozitive și se resimt profund la nivel mental, emoțional și fizic. Este de asemenea o modalitate eficientă de a accesa starea Alpha a creierului. Aici se petrec cele mai fascinante schimbări…

Prin ce se caracterizează?

Starea Alpha este atunci când mintea plutește liberă între somn și veghe. Este lumea viselor de zi sau a visării cu ochii deschiși. Meditația ajută mintea să se relaxeze și să se deschidă total, fapt care creează circumstanțele ideale pentru ca vizualizarea creativă și ideile geniale să înflorească.

Îți mai amintești de zilele călduroase de vară din copilărie când te întindeai pe iarbă la umbră și pur și simplu visai la ceva frumos? Este timpul să redescoperi această plăcere și dacă nu este posibil într-un cadru asemănător, atunci crează-ți altul în care să te poți deconecta de probleme măcar jumătate de oră pe zi. Face foarte bine creierului, iar dacă el funcționează la cel mai optim nivel, întreaga ta ființă se dezvoltă plenar!

Când mintea este liniștită (starea Alpha), creativitatea se simte la ea acasă. Se formează căi neuronale noi care asigură apariția și dezvoltarea ideilor inovatoare ce au capacitatea de a deveni realitate. Aceasta este fascinanta forță a stării Alpha!

Fascinantul teritoriu al subconștientului

Undele Alpha (7-12Hz) accesează cu ușurință vastul univers al minții subconștiente. Latura creativă a creierului tău lucrează aici cu imaginile pe care le concepi despre viitorul tău, iar subconștientul le aduce în realitatea ta fizică sub forma unor experiențe, lucruri, oameni, situații, etc.

După cum probabil ai înțeles deja, intrarea în starea Alpha prin meditație (sau prin stimulare cerebrală) are multe beneficii surpriză de care te poți bucura pe termen lung fără prea mari eforturi. În timp ce mintea și corpul se relaxează, se deschide poarta către subconștient, iar aici este centrul creativității tale.

Cum intri în starea Alpha?

Mulți oameni cred că meditația trebuie făcută obligatoriu în poziția lui Buddha, altfel nu mai e meditație. Greșit. Poți medita și în alte feluri, spre exemplu, stând întins în pat seara înainte de culcare, pe o bancă în parc ascultând o muzică liniștitoare, pe malul mării sau în timp ce faci o plimbare în pădure.

Indiferent cum sau ce metodă alegi pentru a intra în starea Alpha, rezultatele vor apărea și vei fi uimit de potențialul și resursele infinite care stau ascunse în subconștientul tău.

Schimbări fizice la nivelul creierului

Recent, într-o dezbatere oficială a cercetătorilor din domeniul Psihiatriei, s-a concluzionat că 30 de minute pe zi de meditație timp de 8 săptămâni conduc la schimbări pozitive importante asupra densității materiei cenușii, parte a creierului asociată cu procesele de memorie, limbaj, empatie, stres, conștiință de sine, etc.

La început, intrarea în starea Alpha prin meditație poate fi dificilă. Mulți oameni întâmpină dificultăți în liniștirea gândurilor, mai ales dacă au probleme acute care îi presează. De aceea, un dispozitiv de stimulare cerebrală este mai eficient, deoarece îți bagă automat creierul în ce stare dorești (rezultate măsurabile pe electroencefalograf).

Fie că alegi meditația sau altă tehnică de liniștire a minții, răsplata care te așteaptă este mai mare decât îți poți imagina. Ai puțină răbdare, iar beneficiile te vor încânta cu siguranță!

Echipa AIM Group

Mind
Nici un raspuns pentru “Starea Alpha – Poarta către creativitate”

Lasa un comentariu