Sincronicitatea datelor si secretele GENOGRAMEI

Iul 31, 2012 2 Comments by

Diversi terapeuti au remarcat faptul ca exista adeseori legaturi intre datele diferitelor evenimente importante din viata: conceptia, nasterea, despartirea, moartea… au studiat fenomenul si au aratat faptul ca timpul genealogic este matematic. Se poate observa o sincronizare a datelor sau un sindrom aniversar.

Aceasta consta din repetarea evenimentelor asemanatoare in aceeasi perioada in care s-a produs traumatismul initial, ceea ce determina anumite perioade mai fragile. Aceste coincidente pot fi legate de vârsta la care a aparut acel traumatism, de data, sau chiar de traumatismul insusi, care se repeta. Acest lucru se intampla chiar si atunci cand un incident a fost pastrat secret. Un eveniment ascuns sau neterminat se poate repeta, ca pentru a fi incheiat cu mult timp dupa ce a avut loc initial.

Cercetarile Josephinei Hilgard, medic si psiholog, care a studiat dosarele din doua spitale americane s-au intins pe mai multi ani si su aratat faptul ca sindromul aniversar este destul de relevant din punct de vedere statistic. Fiecare familie poseda date importante care ii sunt proprii, de exemplu, o sincronizare a datelor de nastere sau de deces.

Astfel este posibil sa detectam o serie de corespondente intre datele evenimentelor importante, varsta la care apar si intervalele de timp care le separa. Si cum memoria circula in trei sau patru generatii, trebuie sa cautam cat mai departe posibil pentru a gasi evenimentul initial.

Anne Ancelin a reperat un sindrom de 100 de ani si este interesant sa stim ce au trait strabunicii nostri, atunci cand este posibil sa avem acces la informatii legate de acea generatie.

Sadra s-a casatorit la 19 ani intr-un contexy dificil, deoarece familia iubitului ei se opunea casatoriei. Dupa 19 ani de casatorie, casatoria a fost pusa la incercare de o criza conjugala care a dus la despartire. Va trebui sa fie atenta la varsta de 52 de ani, cand va fi urmatoarea perioada fragila, pe planul schimbarilor majore din viata ei.

Grace kelly si-a abandonat prematur carierea de la Hollywood, la varsta de 26 de ani, pentru ase casatori cu printul Rainier de Monaco. La varsta de 52 de ani a murit prematur.

 

Harta noastra rutiera pentru a ne decoda trecutul se numeste GENOGRAMA.

Acest instrument terapeutic are urmatoarele avantaje:

 • Ofera o privire de ansamblu asupra strucutrii familiale
 • Permite adaugarea de informatii pentru fiecare persoana inscrisa
 • Scoate la ivela ceea ce pastreaza familia in memoria sa
 • Ne ajuta sa trasam toate legaturile care unesc diferite persoane
 • Este util pentru repararea repetitiior trangenerationale

Programarile pentru realizarea genogramei se pot face la telefon 0726.10.33.57.

Mihaela Popa

Centrul de psihologie si dezvoltare personala Body Mind Spirit

www.bodymindspirit.ro

Mind

2 Responses pentru “Sincronicitatea datelor si secretele GENOGRAMEI”

 1. Anda says:

  In exemplele date se intampla un eveniment la varsta de 52 de ani, eu am acum aceasta varsta, sa inteleg ca trebuie sa ma astapt la o schimbare majora sau poate chiar la ….

 2. Milena says:

  E dificil de realizat genograma, daca nu ai datele exacte

Lasa un comentariu