Redescopera copilul din tine

Iul 12, 2012 No Comments by

Subconştient, foarte multi dintre noi isi traiesc viata in trecut, fie impovarati de vreun eveniment traumatic, fie tragandu-si forta dintr-un triumf din vremea copilariei.

Atunci cand suntem copii mici perspectiva noastră asupra lumii este una plina de pace si dragoste, este asemenea unei imbratisari calde a mamei. Pe masura ce crestem, apar tot felul de conditionari in mintea noastra constienta si subconstienta si o data cu trecerea vremii inocenta, curajul, increderea si firea iubitoare de la natura sunt adanc ingropata,pana cand in cele din urma se pierd pentru a nu mai iesi niciodata la suprafata. Conditionarile pe care le primim fiecare sunt la fel de variate ca si stele de pe cer.

Aceia dintre no care sunt inzestrati cu o karma buna vor intalni profesori intelepti care le vor arata cum sa cultive esenta naturala a iubirii,compasiunii si curajului. Si atunci ei devin niste oameni echilibrati, fericiti. Nu isi pierd curajul si increderea in ei insisi.

Pentru multi dintre noi conditionarea pe care o primim poate fi negativa si plina de iluzii daunatoare, astfel incat o data cu trecerea vremii incepem sa ne indoim de noi insine si cautam satisfactia unde nu trebuie. Si atunci simtim simptomele stresului si anxietăţii, care ne vor afecta mintile si trupurile.

Priveste in interiorul tau si raspunde la aceste intrebari:

  • Esti supraponderal ?
  • Depinzi de stimuli artificiali – alcool, tigari, medicamente –  pentru a te simti bine ?
  • Suferi de vreun complex care te trage înapoi ?
  • Ai temeri irationale ?
  • Obosesti cu usurinta?

Acestea sunt doar cateva dintre simptomele care iti sugereaza ca ai putea avea ceva de castigat daca redescoperi copilul din tine.

Indiferent de adultii care devenim, copilul din noi are o influenta puternica asupra modului in care vedem lumea in care traim.

Chinezii considera ca meditatia regulata care include vizualizarea unui moment in care eram mici, este de mare folos in recuperarea energiilor pierdute ale trupului nostru.

Mihaela Popa

Centrul de psihologie si dezvoltare personala Body Mind Spirit

www.bodymindspirit.ro

Mind
Nici un raspuns pentru “Redescopera copilul din tine”

Lasa un comentariu