Psihogenealogie Influenta familiei in alegerea partenerului – o explicatie a succesului si esecului in relatii

Feb 11, 2014 No Comments by

Cat de intamplatoare este intalnirea dintre un anumit barbat si o anumita femeie? Suntem adesea tentati sa punem aceasta intalnire pe seama unei coincidente mai mult sau mai putin fericite. Psihanaliza clasica ne invata ca in spatele alegerii noastre se ascund ratiuni inconstiente. Desigur. Insa afectele subconstiente nu sunt suficiente pentru a explica atractia si rezistenta in timp a unui cuplu. Mai e nevoie de inca ceva.

Psihogenealogia ne dezvaluie amploarea acestui mecanism, traversand nu doar o minte si un suflet, ci generatii de-a randul care-in urma noastra-ne conditioneaza alegerile prezente.

Originea unui cuplu poate raspunde adesea unei mosteniri transgenerationale. Asta nu inseamna nicidecum ca totul este hotarat pe vecie, ci ca exista o similaritate a datelor, a prenumelor, ca anumite evenimente se tot repeta.

Treptat, constientizarea amintirilor transgenerationale si a proiectiilor parentale inlesneste dobandirea liberului arbitru care duce la scaderea intensitatii conflictelor inevitabile intr-o viata de cuplu.

Si tu te poţi programa la o sedinta de psihogenealogie pentru a descoperi si vindeca ranile transmise de generatiile anterioare in relatiile tale de cuplu.

Mihaela Popa

Centrul de psihologie si dezvoltare personala Body Mind Spirit

Programari la telefon

0726.10.33.57

www.bodymindspirit.ro

Mind
Nici un raspuns pentru “Psihogenealogie Influenta familiei in alegerea partenerului – o explicatie a succesului si esecului in relatii”

Lasa un comentariu