Patru pasi pentru o atitudine super

Apr 02, 2013 No Comments by

In viata ne lovim deseori de situatii neasteptate dar ceea ce conteaza cel mai mult este atitudinea pe care o abordam, indiferent de circumstante.

Iata mai jos patru lucruri de care daca ţii cont iţi pot asigura atitudinea cea mai buna, indiferent de circumstante.

Focuseaza-te pe viitor

In primul rand, indiferent de ce provocari apar in viata ta, focuseaza-te mai repede pe viitor decat pe trecut. In loc sa te ingrijorezi despre ce s-a intamplat si cine este vinovatul, focuseaza-te pe unde vrei sa ajungi si ce este de facut pentru a ajunge acolo.

Stabileste-ti o imagine clara despre viitor si actioneaza pentru a te deplasa in acea directie. Mintea ta, gandurile tale, imaginile mentale sa fie focusate pe viitor.

Gandeste-te la solutii

In al doilea rand, cand ai de a face cu o dificultate, focuseaza-te mai degraba pe solutie decat pe problema. Gandeste si vorbeste despre solutia ideala decat sa pierzi timp reflectand la problema.

Solutiile sunt inerent pozitive in timp ce problemele sunt inerent negative.

Daca incepi sa gandesti in termini de solutie, devii pozitiv si constructiv.

Uita-te dupa partea pozitiva

In al treilea rand, fii sigur ca ceva bun pentru tine se ascunde in spatele fiecarei dificultati sau provocari. Dr. Norman Vincent Peale, principalul promoter al gandirii pozitive, spunea: “cand Dumnezeu vrea sa ne faca un dar, el il impacheteaza intr-o problema.” Dar partea frumoasa este ca daca atunci cand ai o problema te uiti dupa dar, intotdeauna vei gasi darul.”

Intreaba-te ce ai de invatat din asta

In al patrulea rand, indiferent de situatia cu care te confrunti este exact cea mai buna situatie pentru ca tu sa inveti ceva din ea.

Aceasta situatie ti-a fost trimisa pentru ca sa inveti sa fi mai bun, sa te dezvolti mai mult.

Decide sa fi pozitiv

O atitudine mentala pozitiva este indispensabila pentru succesul tau.

Mihaela Popa

Centrul de psihologie si dezvoltare personala Body Mind Spirit

www.bodymindspirit.ro

Mind
Nici un raspuns pentru “Patru pasi pentru o atitudine super”

Lasa un comentariu