Mi s-a spus ca voi intalni pe cineva care va fi la fel ca fostul meu sot, avand acelasi profil psihologic. Fostul meu sot era alcoolic. Este adevarat ?

Apr 02, 2012 No Comments by

Suntem atrasi de persoane care au acelasi profil psihologic atunci cand avem nevoie sa completam ceea ce nu am vrut sa indreptam in trecut.

Pentru ca acest lucru sa nu se mai repete, ar trebui ca in momentul in care va despartiti, sa il accepti in totalitate pe sotul tau si sa nu-l mai judeci. Atunci nu vei mai avea nevoie sa intalnesti pe cineva la fel ca el, deoarece iti vei indeplini sarcina de acceptare. Este ceea ce se numeste a trai o despartire in dragoste. Traim aici pentru a invata sa ne iubim in toate aspectele noastre si partenerii pe care ii alegem exista pentru a ne invata sa vedem partile din noi pe care le respingem. Stim ca exista, dar refuzam sa le acceptam.

Ceea ce te deranja la sotul tau era faptul ca era alcoolic. Primul tau sot a stat langa tine pentru a-ti arata propria dependenta. De ce sau de cine esti dependenta ? Esti dependenta de prezenta altcuiva ? Cum te accepti pe tine insati ? Cand acceptarea dependentei tale va fi completa nu vei mai avea nevoie sa intalnesti o alta persoana dependenta.

O dependenta nu este o dependenta decat daca nu este acceptata. A accepta nu inseamna ca vrei sa o pastrezi, ci a-ti acorda dreptul de a avea aceasta dependenta acum. Accepti ideea ca depinzi de altcineva sau de ceva, pentru fericirea ta, deoarece nu te respecti destul. Din momentul in care iti vei accepta dependenta incepe procesul de vindecare si treptat, vei fi tot mai putin dependenta.

Mind
Nici un raspuns pentru “Mi s-a spus ca voi intalni pe cineva care va fi la fel ca fostul meu sot, avand acelasi profil psihologic. Fostul meu sot era alcoolic. Este adevarat ?”

Lasa un comentariu