Magia intuitiei

Mai 03, 2012 No Comments by

Intuiţia este motivul pentru care tu ştii mai multe decât crezi că ştii.

Din momentul în care conştientizăm că o mare parte din activitatea mentală are loc la nivel subconştient şi că prin intuiţie putem avea acces la acest plan, se nasc o mulţime de opţiuni creatoare în fiecare aspect al existenţei noastre.

Există câteva tehnici eficiente pentru a menţine un echilibru sănătos între gândirea raţională şi intuiţie (vocea interioară). Cum folosim această resursă extraordinară de cunoştinţe, decizii corecte, inspiraţie, sănătate, iubire, succes, prosperitate şi tot ce ne dorim pentru o viaţă bogată?

Iată 7 secrete pentru a putea comunica cu intuiţia noastră:

1. În primul rând, trebuie să recunoaştem importanţa acestui al şaselea simţ. Pentru că ne putem îmbunătăţi multe dintre deciziile noastre pe care în mod normal le luăm raţional, primul pas este să conştientizăm şi să acceptăm rolul intuiţiei în existenţa noastră. Cine face abstracţie de această latură profundă a fiinţei, negând-o, se rupe total de sursa tuturor puterilor pozitive.

2. Să fim atenţi cât mai mult înlăuntrul nostru. Nu doar vocea interioară comunică cu noi, ci şi corpul prin stările sale fizice. Într-o situaţie încărcată cu semnificaţie, putem înţelege mesajele intuiţiei dacă ne interiorizăm atenţia şi identificăm senzaţiile din corp. Uneori, nu putem spune în cuvinte ce simţim, dar în schimb parcă avem un ghem în stomac, există ceva care ne ţine în spate sau o stare de fond de încordare. Fiecare dintre aceste senzaţii indică faptul că ceva nu este în regulă în situaţia respectivă. Sau dimpotrivă, atunci când ne simţim foarte uşori şi deschişi, intuiţia ne poate transmite faptul că totul este bine.

3. Putem practica ascultarea intuiţiei, luând decizii pe baza a ceea ce simţim că este bine (interiorizându-ne şi fiind atenţi la semnalele corpului). Este nevoie de curaj să renunţăm la gândirea raţională şi să acţionăm „din instinct”, însă doar aşa putem înţelege mesajele intuiţiei. A acţiona conform celui de-al şaselea simţ nu înseamnă să ne aruncăm cu capul înainte şi să facem totul pripit, din impuls. Cum spuneam mai devreme, este important ca înainte să luăm o decizie să ne îndreptăm o perioadă atenţia în interior şi să observăm stările corpului atunci când ne gândim pe rând la opţiunile pe care le avem.

4. Este bine să ne analizăm cât mai des sentimentele şi trăirile care apar atunci când facem pentru prima dată cunoştinţă cu o persoană. Acesta este un foarte bun exerciţiu pentru că vocea noastră interioară ne oferă încă de la început informaţii în legătură cu trăsăturile de caracter şi frecvenţa de vibraţie a unei persoane.

5. Sinceritate totală faţă de noi înşine – iată o cheie esenţială pentru ca manifestarea intuiţiei. Dacă noi ne minţim şi acordăm tot felul de semnificaţii unor situaţii pe care le trecem prin filtrul raţional sau fantezist, atunci pierdem legătura cu Sinele nostru profund şi nu mai putem recepţiona mesajele lui. Trebuie să golim ceaşca, cum spun înţelepţii şi să fim sinceri cu ceea ce simţim.. chiar dacă nu ne place sau ne incomodează. Întotdeauna atunci când ne dorim un lucru, intuiţia noastră ne comunică dacă acea dorinţă este constructivă sau nu şi dacă lucrul respectiv este bun pentru noi sau nu. Însă noi ne încăpăţânăm să ne minţim şi să creăm fantezii în jurul unei aspiraţii care ne-ar putea face rău…

6. Momente dese de linişte în care să fim doar noi cu trăirile noastre. Din cauza faptului că trăim într-un ritm agitat şi alert, uităm să ne acordăm clipe de intimitate şi solitudine. Sinele nostru profund comunică în permanenţă cu noi, dar cine să-l mai audă când zgomotul de afară acoperă vocea din interior…?

7. Să avem încredere în intuiţie! Şi aici revin la punctul 1. Fără ca noi să conştientizăm importanţa acestui al şaselea simţ, nu avem practic nici cum să ne încredem în puterea lui. O stare de deschidere şi abandonare poate face multe minuni în viaţa noastră….

Beneficiile care decurg din comunicarea cu Sinele nostru profund sunt adesea mai presus de imaginaţie. Intuiţia ştie ce este mai bine pentru noi, cunoaşte drumul corect şi modalităţile de rezolvare a unei probleme. Este o sursă extraordinară de sănătate şi armonie…

Intuiţia este motivul pentru care tu ştii mai multe decât crezi că ştii.

CIOBOTARU Anca

Mind
Nici un raspuns pentru “Magia intuitiei”

Lasa un comentariu