Kinesiologie aplicată: cum să afli rapid adevărul

Iul 31, 2012 1 Comment by

Ți-ar plăcea să poți afla în câteva minute dacă o informație este adevărată sau falsă?

Kinesiologia este o tehnică de testare musculară care îți permite să afli rapid adevărul la o întrebare din orice domeniu.

În general, termenul de kinesiologie vine din limba greacă și definește știința mișcării. Kinesiologia – în acceptul în care am pomenit mai sus despre ea și cum o voi menționa în continuare, este o derivată a kinesiologiei aplicate. Kinesiologia aplicată este o metodă folosită în chiropractică unde pe baza testării musculare se poate stabili un diagnostic și metode de tratament. Practic, ea asigură feedback referitor la funcționarea corespunzătoare a corpului. Se pleacă de la premisa că mușchii reflectă circulația energiei vitale (prana, chi, mana) și că, măsurând rezistența mușcilor, poți determina sănătatea unui organism.

Acum, este bine de știut de la început că, kinesiologia și kinesiologia aplicată au parte și de critică destul de vehementă. Au, pe de altă parte și foarte mulți adepți.

Am descoperit kinesiologia acum câțiva ani în cartea lui David Hawkins – Putere versus forță și mi s-a părut interesant de știut și încercat. Ulterior am mai întâlnit această practică la Jasmuheen, Jack Canfield și alți autori. Ceea ce o face cu atât mai interesantă.

La ce e bună kinesiologia?
Kinesiologia se foloseste în psihologia sportivilor, în medicină, psihologie, de către chiropracticieni, etc. Câteva din aplicațiile practice ale kinesiologiei aplicate sunt:

– Afli repede și ușor adevărul unei intenții, afirmații sau declarații
– Afli ce persoane, firme, cărți, programe, filme și orice altceva intenționezi să “consumi” sunt în concordanță cu adevărul și îți sunt folositoare
– Poți să o folosești ca metodă de autocunoaștere
– Poți obține informații care altfel nu îți sunt accesibile
– Ca metodă de vindecare de anumite boli și afecțiuni
– Ca metodă de creștere a nivelului de conștiență

Cum se folosește?

De obicei e nevoie de doi oameni pentru această testare. Există și exerciții care le poți face singur. În linii mari, metoda de aplicare a kinesiologiei, este următoarea:
– se iau doi oameni, unul este “operatorul” (cel care testeaza) iar celalalt “subiectul” (cel care este testat);
– subiectul stă in picioare, cu mana stanga intinsa lateral, paralela cu podeaua. De obicei, se recomandă mâna stângă sau mâna care nu e dominantă a persoanei testate.
– operatorul se așează în fața subiectului, cu mâna stânga pe umărul acestuia, iar mâna dreaptă pe antebratul subiectului, imediat deasupra incheieturii palmei (în zona ceasului de mână).
– este recomandat să întrebi subiectul la început dacă mâna pe care se face testarea este în regulă (nu e luxată sau a avut multiple fracturi)
– operatorul cere subiectului să reziste cand va încerca să-i apese mana in jos;
– se fac testări (apăsări ale brațului subiectului) pentru diferite întrebări adresate de operator.
– operatorul apasă mâna subiectului, cu o mișcare fermă, rapidă și cu o presiune constanta. Ideea este de a apasa suficient de puternic, pentru a verifica gradul de rezistență și opoziție a subiectului. În nici un caz nu se foloseste o forta excesiva sau o apasare prelungită, care sa oboseasca brațul subiectului, astfel încât acesta să obosească și să cedeze. Se verifică dacă mușchiul are suficienta energie pentru a bloca articulatia umarului in pozitia respectiva.
– se va observa că la întrebările cu răspuns adevărat, brațul rezistă în poziția orizontală iar la cele cu raspuns fals/negativ, brațul subiectului va cădea relativ ușor spre corp.

Se obține astfel răspunsul la întrebările dorite. Pentru mai multe informații acesează aici, aici și aici.

Eu personal, încă nu sunt convins de validitatea acestei metode însă, pornind de la recomandările ei, o voi încerca.

“Un medic competent, înainte de a încearca să recomande un medicament pentru pacient, face cunoştinţă nu numai cu boala dar, de asemenea, cu obiceiurile şi constituția omului bolnav.” – Cicero

De Constantin Gozman

Mind

Un raspuns pentru “Kinesiologie aplicată: cum să afli rapid adevărul”

  1. elena says:

    Vreau sa stiu daca exista cineva care il aplica cu compententa(unde il gasim?)

Lasa un comentariu