Gandul si energia subtila

Oct 23, 2012 No Comments by

Probabil cel mai important aspect al structurii noastre energetice, si unul atat de evident incat este deseori trecut cu vederea, este gandul. Am experimentat cu totii gandul ca o sursa de energie, dar el pare sa opereze in afara legilor lumii fizice. Mai mult, nu poate fi gasit nicaieri in spatiu fizic, dar influenta sa poate fi simtita oriunde in structura noastra fizica si energetica.

Gandul poate fi folosit ca instrument pentru a directiona fluxul energiei vitale prin corp, cum se intampla in qi qong si tai chi. Anumite ganduri intense sau repetitive pot de asemenea sa provoace o acumulare a energiei in diferite chakre. Orice sexolog va atesta puterea fanteziei in atragerea energiei spre cea de a doua chakra (sexuala) si in crearea excitatiei fizice sexuale.

Manifestarea sentimentelor de iubire modifica energia chakrei inimii

Cercetarile efectuate la Institute of HeartMath dovedesc faptul ca sentimentele de dragoste si afectiune sincera maresc coerenta ritmului undelor energetice ale inimii, modificand campul electromagnetic emanat de inima.

Nu exista indoiala ca aceste evenimente energetice au loc in corp, dar sunt orchestrate de constiinta noastra. Studii ale fenomenului de biofeedback au aratat de asemenea ca gandul poate fi utilizat pentru a controla multe functii organice, cum ar fi termoreglarea, durerea si vindecarea tesuturilor organice.

Dar este gandul energie?

Depinde cum definim energia. Daca energia trebuie sa-si aiba originea intr-o sursa aflata in dimensiunea spatio-temporala, ca si unul dintre cele patru tipuri de energie recunoscute in fizica, atunci gandul nu este energie. Nu poate fi captat sau masurat, nici macar nu poate fi localizat in tesutul cerebral.

Totusi, abordand o conceptie mai larga a termenului de energie si definind ceva ca energie in virtutea capacitatii sale de a produce anumite efecte, atunci gandul se incadreaza cu certitudine in aceasta categorie. Sunt multe situatii in care, de la distanta, cu mult dincolo de limitele campului nostru energetic, un gand poate influenta alti oameni, si chiar cresterea plantelor.

Nedumerirea produsa de intrebarea daca gandul trebuie considerat energie se rezolva cu usurinta daca acceptam ca gandul este non-local – adica nu este limitat la dimensiunea noastra spatio-temporala, ci ocupa multiple dimensiuni ale realitatii. Originea lui se afla intr-o dimensiune superioara care cuprinde dimensiunea noastra fizica spatio-temporala, dar nu se limiteaza numai la ea. Aceasta dimensiune superioara a primit multe nume, ca de exemplu: campul constiintei, gandirea superioara, gandirea colectiva, gandirea divina, si altele.

Mama care imediat stie ca fiul ei a fost ranit intr-un razboi la capatul pamantului, parintele care stie brusc cand copilul sau a fost ranit intr-un accident de masina sau indragostita care simte o durere in inima cand presimte ca iubitul o inseala, toti acesti oameni se conecteaza la campul superior al gandirii pentru a obtine informatii de la distanta. Putem de asemenea sa influentam evenimentele si chiar sa transmitem informatii cuiva aflat la distanta, asa cum s-a dovedit in experimente privind perceptia extrasenzoriala si in studii asupra efectelor rugaciunii de la mare distanta. (Cartea energiilor, William Collinge) –

Sursa: www.aimgroup.ro

Mind
Nici un raspuns pentru “Gandul si energia subtila”

Lasa un comentariu