Diagnosticarea şi echilibrarea energetică

Iun 28, 2015 No Comments by

Diagnosticarea şi echilibrarea energetică

Este foarte important ca omul să aibă câteva informaţii despre energetica organismului uman pentru a înţelege că nu e nevoie să alerge mereu la medic pentru orice problemă. Mai întâi e nevoie de a conştientiza cauzele pentru a le diminua sau a le elimina din viaţa proprie. Apelarea la un bioenergoterapeut îl va ajuta să îşi cunoască mai bine problemele de sănătate şi cauzele lor, acest lucru se realizează prin diagnosticarea energetică şi prin conversaţia terapeut- beneficiar.

Diagnosticarea energetică

În zilele noastre sunt multe informaţii referitoare la energetica organismului uman, multă lume ştie că echilibrarea energetică are un rol foarte important pentru sănătatea omului. Dar puţini ştiu că disfuncţiile/bolile se instalează mai întâi la nivel energetic iar dacă se intervine terapeutic sau printr-o consiliere adecvată în această perioadă problemele se pot ameliora mult mai repede decât atunci când deja s-au instalat la nivel fizic.

Mulţi îşi pun întrebarea, pe bună dreptate, la cine să se adreseze, la ce bioterapeut să apeleze pentru a nu nimeri la un impostor pentru că din păcate în acest domeniu sunt mulţi care pretind că fac terapii energetice iar oamenii au rămas dezamăgiţi. Acest aspect nu trebuie să discrediteze terapiile energetice şi pe cei care au pregătire în domeniu, este important ca omul să se informeze, să apeleze la un terapeut cunoscut sau recomandat de cineva.

Aproape toate cauzele problemelor de sănătate se reflectă în stilul de viaţă al omului, în modul de a gândi, de a se alimenta, iar altele îşi au rădăcinile în traume, scenarii familiale care se transmit de la o generaţie la alta pe linie maternă sau paternă. De aceea întâlnirea cu un bioterapeut va fi relevantă pentru un client pentru că se abordează cauzele problemelor din mai multe puncte de vedere pentru a se avea o perspectivă terapeutică potrivită. Diagnosticarea energetică vine să completeze toate informaţiile obţinute, prin această diagnosticare se pun în evidenţă dezechilibrele energetice din toate zonele corpului, unele pot fi în fază incipientă despre care clientul nu ştie nimic.

Coroborând diagnosticarea cu informaţiile obţinute referitoare la cauze şi cu investigaţiile medicale,se poate stabili demersul terapeutic cel mai potrivit pentru fiecare.Se pot efectua doar şedinţe de bioenergoterapie dar de multe ori se potrivesc două-trei terapii combinate, ceea ce fac şi eu la cabinet cu interesul ca şedinţele să aibă efectele aşteptate. Evaluarea parametrilor energetici ai unei persoane ajută la a-l consilia privind întreaga viaţă a lui: familie, servici, relaţiile, anturajul, atitudinile manifestate frecvent etc.

Echilibrarea energetică

Tabloul energetic al organismului uman include activitatea meridianelor energetice şi a chakrelor iar în funcţie de echilibrul/dezechilibrul lor biocâmpurile din jurul corpului pot fi amplificate sau diminuate. Prin şedinţele de bioenergoterapie se activează centrii energetici/chakrele şi meridianele,se amplifică câmpul vital, câmpul de protecţie şi celelalte câmpuri, acest lucru duce la stimularea sistemului imunitar iar corpul îşi resetează întreaga activitate. De la o şedinţă la alta se văd îmbunătăţiri cu condiţia ca şi beneficiarul să respecte unele principii, recomandări pe durata sesinunii terapeutice. Bioenergoterapia se pretează la majoritatea disfuncţiilor, dacă se constată că e nevoie de a combina această terapie cu alte terapii (cristaloterapie, reflexoterapie, presopunctură) se poate face acest lucru cu succes. De asemenea dacă e nevoie de o consiliere psihologică sau psihoterapie i se recomandă clientului aceste servicii, totul spre binele lui.

Oricare terapie ar fi abordată e nevoie de continuitate, de implicarea clientului şi de multă răbdare,în primul rând el trebuie să dorească vindecarea, schimbarea în bine a vieţii sale. O cauză a unei disfuncţii nu poate fi înlăturată cât baţi din palme ci cu perseverenţă, cu interes şi cu multă cunoaştere. Primenirea propriei vieţi ajută foarte mult la echilibrarea energetică şi la optimizarea vieţii zilnice. Clientul poate să înveţe cum să se protejeze de recidive, ce să schimbe în viaţa lui pentru a nu se repeta problemele, iar dacă doreşte poate fi iniţiat în anumite terapii pentru ca să-şi poată face autoterapie zilnică.

Un caz abordat: doamna Alexandra, 35 de ani, s-a prezentat la cabinet acuzând insomnii, dureri în zona cervicală şi dureri ovariene; s-a confirmat prin investigaţiile medicale că avea un chist la unul din ovare. După prima şedinţă şi-a dat seama că multe probleme sunt generate de cauze cunoscute de ea, acest fapt a determinat-o ca pe timpul sesiunii de şedinţe să coopereze cât mai bine cu mine şi să se străduiască să-şi schimbe stilul de viaţă. A urmat mai multe şedinţe de bioterapie, primele şedinţe le-am efectuat zilnic apoi câte o şedinţă la 2-3 zile.După primele 2 şedinţe i-au dispărut insomniile şi a început să aibă un somn odihnitor, după 4-5 şedinţe s-au diminuat durerile cervicale şi cele ovariene. A urmat 10 şedinţe apoi a făcut o pauză de 10 zile după care şi-a repetat investigaţiile la ovare, care au confirmat că chistul era dispărut. Din când în când mai apelează la câte o şedinţă pentru întreţinere.

Marilena Moldovan- psiholog

– psihoterapie şi hipnoză, psihogenealogie ( abordarea arborelui genealogic)

– specialist în terapii complementare, Maestru Reiki şi Cristaloterapie

Informaţii: 0723 167 245; 0740 226 197 www.alfa-reiki.ro

Mind, SERVICII, Spirit
Nici un raspuns pentru “Diagnosticarea şi echilibrarea energetică”

Lasa un comentariu