Despre autocontrol

Apr 03, 2012 No Comments by

Exista un principiu universal pe care toti l-am invatat: pentru fiecare actiune exista si o actiune opusa.

In cazul fiintelor umane acest principiu, general valabil, trebuie adaptat un pic: pentru fiecare actiune exista o contra reactie si mai mare.

Daca esti parinte sau profesor sau oricare alta persoana care lucrezi cu copii, stii despre ce este vorba. De exemplu, copiii se joaca si reactioneaza foarte vehement la ceea ce le faci tu lor. Nu vezi ce anume a cauzat acea reactie, tu vezi numai efectul acelei cauze.

Si, care este problema ? Reactia ta, pentru ca nu ai prevazut reactia lor.

Acest lucrur se intampla in sport tot timpul. Un jucator face ceva si ceilalti jucatori reactioneaza. Apoi primul jucator se plange de ceea ce a urmat. Cere penalizarea.

Raspunsul pe care il primeste este ca nu si-a exercitat auto-controlul.

Deci, cum ne manifestam autocontrolul? Ma bucur ca ai intrebat:).

Exista un secret despre cum sa ai auto-control. Dar inainte sa-ti dezvalui acest secret sa vorbim putin despre cei care nu-si manifesta autocontrolul. Noi ne pierdem controlul pentru ca de fapt credem ca suntem in control. Noi ne pierdem controlul pentru ca noi credem ca avem controlul asupra modului in care reactioneaza ceilalti.

numai ca,atunci cand ei nu reactioneaza in modul in care noi ne dorim, devenim frustrati pentru ca ei nu fac ceea ce vrem noi.
Lipsa noastra de informatii despre cum sa-i controlam pe altii sau cum sa controlam circumstantele ne conduce spre lipsa de autocontrol.

Aici este un secret. Secretul este ca noi putem sa ne controlam numai pe noi. Nu putem sa-i controlam pe ceilalti, nu le putem controla actiunile. Putem controla numai reactia noastra la ceea ce fac ceilalti.

 

www.bodymindspirit.ro

Mind
Nici un raspuns pentru “Despre autocontrol”

Lasa un comentariu