Cinci mituri despre depresie

Noi 05, 2014 No Comments by

Depresia ar putea fi tulburarea definitorie a timpului in care traim. Din pacate, aceasta conditie atat de la moda, este aproape intotdeauna tratata ca o boala. Tratamentul standard, asa-numitul „tratament ales implicit”, cuprinde medicamente anti-depresive, de obicei inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei precum Prozac, Paxil si Zoloft. Acestia sporesc cantitatea de serotonina, un neurotransmitator de relaxare, care este disponibila in celulele creierului.

Inhibitorii de recaptare ai serotoninei si norepinefrinei precum Effexor si Cymbalta, sunt si ei utilizati. Ei sporesc cantitatea de norepinefrina, un neurotransmitator mai energizant, dar si cea de serotonina.

Aceasta abordare a depresiei este, in vasta majoritate a cazurilor, lipsita de siguranta si are in mod considerabil mai putin succes decat au pretins sustinatorii ei. Pe deasupra mai vine si cu considerabile efecte secundare. Pe langa toate acestea, anti-depresivele „amortesc” sentimentele.

Circa 70% dintre cei care le iau experimenteaza tulburari gastrointestinale, dureri de cap, agitatie si/sau crestere in greutate, printre alte simptome ingrijoratoare.

Sunt modalitati mult mai bune de adresare cu succes a depresiei, unele care nu au efectele secundare negative ale medicamentelor. Aceste modalitati includ un numar de….

Click pentru a citi tot articolul pe viataverdeviu.ro

Mind
Nici un raspuns pentru “Cinci mituri despre depresie”

Lasa un comentariu