Cele 7 secrete ale norocului în dragoste

Feb 02, 2012 No Comments by

Cele 7 secrete ale norocului în dragoste

Nu, nu vrem să-ţi ghicim în palmă şi nici să-ţi dăm în bobi. Pentru că în relaţia de cuplu norocul şi-l face omul – poate mai mult decât în orice alt domeniu al vieţii. Aceasta depinzând de cât de conştienţi şi atenţi suntem în alegerile pe care le facem. Iată câteva recomandări pentru a atrage şi a construi iubirea vieţii tale!

Defineşte clar ce îţi doreşti.
Aceasta presupune mai întâi să te cunoşti foarte bine pe tine pentru a şti ce fel de persoană te poate completa. Dacă eşti o persoană iritabilă nu are rost să te însoţeşti cu cineva căruia îi sare ţandăra din orice, pentru că aţi avea asigurată o porţie de ceartă în fiecare zi. Dacă eşti o persoană generoasă nu are rost să încerci să schimbi pe cineva care umblă tot oraşul pentru a găsi cel mai mic preţ, pentru că te vei simţi mereu frustrat şi neînţeles. Cel mai bun test pentru aceasta este să petreceţi mult timp împreună pentru a vedea dacă jocul similarităţilor şi al diferenţelor dintre voi este unul constructiv. Cu alte cuvinte, dacă reuşiţi să vă negociaţi diferenţele. Şi, dacă vă iubiţi, veţi reuşi.

Urmează-ţi şi intuiţia!
Întâlneşti pe cineva şi vă atrageţi reciproc. El/ea îţi spune lucruri drăguţe, pare sincer interesat de tine. Dar, undeva în spatele gândurilor tale, sună un clopoţel. Ascultă-l. Acordă-i câteva minute: retrage-te în linişte, închide ochii şi întreabă-te: „Ce simt cu privire la această persoană?” Dacă vocea interioară îţi spune să mergi mai departe, urmează-o! La fel, urmeaz-o şi dacă îţi spune că e cazul să laşi lucrurile în stadiul prezent şi să nu mai întreprinzi nimic în plus. Intuiţia e un aliat de nădejde pentru că prelucrează informaţii de care poţi chiar să nu fii conştient; aşa că ai motive să ai încredere în ea.

Urmăreşte sincronicităţile
Adică fii atent la semnele vieţii, acele misterioase coincidenţe prin care „n-aduce anul ce aduce ceasul”. Mulţi dintre noi trăim în fugă, alergând între trecut şi viitor. Adesea ratăm frumuseţea prezentului. Opreşte-te pentru un moment. Sau măcar încetineşte ritmul şi fii atent la ce se petrece în jurul tău. Adesea, persoana potrivită e mai aproape decât crezi – şi acesta e mai mult un adevăr decât o superstiţie.

Fă-ţi un prieten în fiecare zi
Oamenii au nevoie de oameni. Nu e nevoie să începi relaţii cu toţi. Poţi doar să te împrieteneşti cu ei, să-i cunoşti. Dintre aceşti prieteni poţi apoi alege conştient persoana alături de care simţi că te poţi bucura de viaţă.

Fii atent la reciprocitate
Adesea proiectăm ceea ce simţim asupra celorlalţi şi se prea poate ca, dacă îţi place foarte mult de cineva, să ai impresia că şi el/ea simte la fel. Criteriul cel mai bun e dat de faptele persoanei şi atitudinea faţă de tine.

Alege o persoană care vrea să se dezvolte: vă puteţi potrivi perfect în acest moment, dar viaţa ne schimbă pe toţi. Deşi trăim alături, fiecare poate avea experienţe diferite. De aceea, e nevoie că amândoi să fiţi conştienţi că vă veţi schimba şi să vă asumaţi să creşteţi împreună, cu toate eforturile ce pot decurge din aceasta.

Cultivaţi amândoi relaţia
Într-un cuplu trebuie să cultivi trei elemente: pe tine, pe celălalt şi relaţia. Relaţia nu e un bun, ci un proces care necesită susţinere: asemenea unei flori, ea trebuie „udată” în fiecare zi – amintiţi-vă reciproc de ce alegeţi să rămâneţi împreună, exprimaţi-vă iubirea,împrospătaţi comunicarea dintre voi.

Vorbe de duh pentru relaţii sănătoase

Să nu mergi la întâlnirea cu iubirea dintrun alt motiv decât acela de a descoperi ce este mai bun în celălalt şi în tine însuţi. (Jacques Salome)
Dragostea nu e oarbă; ea vede doar ceea ce contează. (William Curry)
Iubiţi fără a-i pune în pericol pe ceilalţi. Faceţi astfel încât iubirea voastră să contribuie la împlinirea şi deschiderea fiinţelor pe care le iubiţi. (Omraam Mikhail Aivanhov)
Iubirea nu constă în a ne privi ochi în ochi, ci a privi amândoi în aceeaşi direcţie. (Antoine de Saint Exupery)

 

Fiecare defect este o provocare pentru a-l transcende. Şi când două fiinţe se iubesc cu adevărat una pe alta se ajută să crească, să evolueze. (Osho)

Iubirea vindecă oamenii – atât pe cei care o oferă, cât şi pe cei care o primesc. (Dr. Karl Menninger)

Fiecare defect este o provocare pentru a-l transcende. Şi când două fiinţe se iubesc cu adevărat una pe alta se ajută să crească, să evolueze. (Osho)

Iubirea se arată prin fapte, nu prin cuvintele noastre. (Fr. Jerome Cummings)

Iubirea este flacăra aceea care/Atunci când este aprinsă/Arde totul;/ Doar Dumnezeurămâne. (Rumi)

Credem că va veni vremea când puterea de a iubi va înlocui iubirea pentru putere. Atunci lumea noastră va cunoaşte binecuvântările păcii. (William Gladstone)

Mind
Nici un raspuns pentru “Cele 7 secrete ale norocului în dragoste”

Lasa un comentariu