Cauzele psihologice ale bolilor mainilor

Sep 19, 2013 No Comments by

Mainile reprezinta capacitatea mea de a da si de a primi. Ele simbolizeaza trecerea la act si executarea muncii, sunt expresia intima a finite mele in Univers si puterea de a atinge este atat de mare incat ma simt neputincios cand mainile mele sunt afectate. Ele imi permit schimburile cu altii si puterea sa comand.. mana stanga, cea a inimii, este cea care primeste. Mana dreapta reprezinta vointa mea, puterea, actiunea, afirmarea.

Daca am mainile reci, ma retrag emotional dintr-o situatie sau dintr-o relatie in care sunt implicat. Pot de asemenea sa refuz sa am grija de nevoile mele sau sa imi fac placere. Pot considera rece relatia cu tatal meu.

Mainile umede imi indica un nivel ridicat de anxietate sau nervozitate.

Daca am dureri sau crampe, inseamna ca refuz sa fiu flexibil in fata unor situatii prezente; pot avea un anumit sentiment de neputinta sau sa traiesc frica de esec. Asta ma face sa-mi doresc sa controlez totul, sa posed cat mai mult.

Daca mainile mele paralizeaza ma pot simti paralizat in ceea ce priveste alegerea mijloacelor unei activitati si ma simt neputincios.

De asemenea, paralizia mainilor poate surveni ca urmare a unei activitati mentale foarte intense.

Daca mainile mele sunt rigide, eu manifest rigiditate in modul meu dea indeplini anumite sarcini sau in modul de a exprima ceea ce simt.

Dosul mainii este afectat atunci cand ma simt respins, lasat la o parte.

SFATUL PSIHOLOGULUI – CE ANUME TREBUIE SA GANDESC:

  • Accept sa las controlul, sa intind mainile spre cer, devenind constient ca singura putere pe care o am este asupra mea si nu asupra celorlalti
  • Imi iau viata in maini acceptand toate faptele finite mele

Mihaela Popa

Centrul de Dezvoltare Personala Body Mind Spirit

www.bodymindspirit.ro

Mind
Nici un raspuns pentru “Cauzele psihologice ale bolilor mainilor”

Lasa un comentariu