Casa propusa de Kengo Kuma protejata de vegetatie

Iul 03, 2012 No Comments by

Proiectele arhitectului Kengo Kuma sunt cunoscute pentru estetica multi-fatetata a fatadelor si jocurile de elemente astfel ca ultima realizare a acestuia, locuinta Green Cast nu face nici o exceptie. Cladirea cu functiune mixta din Odawara, Japonia se remarca printr-o fatada verde realizata din casete din alumiuniu care sunt folosite ca baza pentru plante. Echipamentul necesar mentinerii plantelor a fost mascat in spatele panourilor iar rezultatul obtinut este o cladire deosebita care pare sa fie acaparata de vegetatie.

Finalizata in vara anului trecut, cladirea avand cinci niveluri gazduieste un magazin, o clinica, spatii de birouri si o locuinta unifamiliara. Subsolul si parterul sunt folosite pentru parcare, o farmacie si clinica aferenta a fost pozitionata spre strada. Urmatoarele niveluri sunt destinate spatiilor de birouri si pentru o scoala profesionala. La nivelul al patrulea a fost amenajat apartamentul cu doua dormitoare si acces la o terasa privata de pe acoperisul cladirii.

Fatada, prin colajul de plante este cu siguranta elementul principal al compozitiei. Casetele prefabricate din aluminiu au fost aranjate astfel incat sa protejeze spatiile interioare de incalzirea excesiva, permitand in acelasi timp luminii naturale si ventilatiei sa se realizeze in conditii optime. Sistemul de irigare, inclusiv picuratoarele, rezervorul pentru ventilare si burlanele au fost montate in spatele acestor panouri astfel incat estetica fatadei sa nu aiba de suferit.

Panourile sunt putin inclinate iar suprafata acestora a fost perforata pentru a crea senzatia unei suprafete organice, care sa para putin invechita de vreme si cu palcuri de vegetatie care o acapareaza.

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Mind
Nici un raspuns pentru “Casa propusa de Kengo Kuma protejata de vegetatie”

Lasa un comentariu