Apa NU se fierbe in cuptorul cu microunde!

Mai 21, 2012 No Comments by

Cineva s-a decis sa bea o ceasca cu ceai. A pus la incalzit la microwave o ceasca cu apa  pentru ca dorea sa fiarba apa.

La expirarea timpului, cuptorul s-a stins si el a scos ceasca cu apa. Pe cand privea ceasca, a realizat ca apa nu fierbea; totusi, apa i-a sarit direct in fata. A lasat sa-i cada ceasca din maini dar ce folos?!

Apa, din cauza energiei acumulate i-a facut pe toata fata rani de 1 si 2 grade si e foarte probabil ca fata sa-i ramana marcata pe langa faptul ca nu mai vede cu ochiul stang.

Pe cand eram la spital, medicul care l-a ingrijit a spus ca sunt foarte frecvente aceste tipuri de accidente si ca nu ar trebui sa se puna apa singura la incalzit la microwave.
Daca se incalzeste apa in acest mod intotdeauna trebuie sa se puna ceva in ea, un betisor de lemn sau un plic de ceai, dar daca se intentioneaza sa se incalzeasca doar apa e mai bine sa se foloseasca aragazul. Iata ce a spus un profesor de fizica despre acest subiect:
“Multumesc ca m-ai avertizat in privinta folosirii apei in microunde.
Cunosc cateva cazuri. Acesta se datoreaza fenomenului cunoscut sub denumirea de supraincalzire.”

Ceea ce i s-a intamplat tanarului despre care am citit se poate intampla in orice moment oricui foloseste in acest scop microundele.

Apa s-a incalzit mult mai rapid, chiar inainte ca bulele sa se formeze. Daca cana e noua si nu are nici o zgarietura sau un loc unde ar putea sa se duca bulele care se formeaza cand fierbe, ea doar se incalzeste trecand peste una din treptele prin care trebuie sa treaca si fierbe……. fierbe……. fara sa fiarba de fapt…….. doar se inabusa, sta pe loc, si in contact cu aerul trasneste cu putere din cauza energiei acumulate…..

Ai grija de ochii tai, pentru ca dupa viata, cadoul cel mai de pret pe care ni l-a dat Dumnezeu e vederea !!!

Mind
Nici un raspuns pentru “Apa NU se fierbe in cuptorul cu microunde!”

Lasa un comentariu