Terapie vibrationala prin Gong si boluri tibetane, Eveniment unic in Romania cu ocazia zilei Unimii!

Aug 30, 2012 No Comments by

cu
Master Gong Elisabeta Ghelber,
Master Gong Massimo Piazza
si prietenii lor din Italia si Slovenia

Gongul si bolurile tibetane sunt folosite in intreaga lume pentru meditatie, relaxare si obtinerea starii generale de bine. Acestea sunt utilizate nu numai in practicile religioase din manastirile budiste, ci si in practicarea Yoga, in muzicoterapie si meditatii individuale, precum si tratamente individuale.

Terapia vibrationala amintita este practicata de o serie intreaga de profesionisti, printre care profesori, muzicieni, invatatori spirituali, psihoterapeuti, profesionisti in masaj, dar si de specialisti in sanatate, in terapia cancerului, pentru eliminarea stress-ului obisnuit sau al stress-ului posttraumatic.

Gongul Tibetan este numit si “masina de putere vindecatoare “, pentru ca sunetul acestuia genereaza o vibratie energetica care induce oricarei persoane care il asculta experiente de bine spiritual si “topeste” blocajele din subconstient. El ne ajuta sa trecem peste frica si complexe si sa ne eliberam energiile creative.

Corpul uman este un tot de vibratii, iar acolo unde organele sunt bolnave, acestea au o frecventa dereglata. Vibratiile clopotelor tibetane ajuta corpul sa reintre in frecventa armonioasa originala. Bolurile tibetane sunt si ele instrumente muzicale antice, folosite ca suport sonor in timpul meditatiilor si rugaciunilor, cu intentia de a conecta dimensiunile ceresti cu dimensiunea  pamanteasca. Dubla lor misiune este de a emana vibratii si de a emite un sunet bogat de  armonii, ce induc stari de pace ascultatorului. Terapia cu boluri tibetane este in prezent larg raspandita in India, Japonia, Coreea, Nepal, China.

Beneficii

Fiecare Gong are o vasta gama de sunete care trateaza persoana ca pe un intreg, in functie de expresia corporala si procesele energetice conexe. “Tratamentul” nu afecteaza numai latura psihica, ci si corpul fizic, cu tensiunile si rigiditatile sale, pana  la diverse blocaje musculare care de obicei cauzeaza boala. Emotiile negative paralizeaza, iar situatiile de stres, intr-un fel sau altul, deregleaza echilibrul emotiv si conduc la blocaje la nivel corporal, care impiedica emotiile sa circule libere. Sunetul clopotului tibetan are efecte benefice in special pentru  sistemul nervos central si aduce beneficii pentru toate problemele legate de insomnie si iritabilitate. Vibratiile sonoare ale sunetului Gongului pot incetini imbatranirea, mintea se curata, eliberandu-se de emotii, generand un tip de exorcism si provacand ceea ce putem numi “transformare spontana”. Dupa o astfel de terapie, pacientul reintra intr-o armonie totala intre corp si minte.

Pe scurt, terapia cu Gongul si bolurile tibetane actioneaza :
* in plan energetic, influentand deci meridianele energetice, chakrele si blocajele energetice;
*in plan fizic, interactionand cu respiratia, bataile inimii, presiunea sanguina, tensiuni musculare,etc;
*in plan psihofizic, aducand efecte benefice sistemului nervos central, dar si pentru toate problemele legate de insomnie si iritabilitate, relaxand  si tonificand incarcarea psihofizica, eliminand progresiv starile de nervozitate, nerabdare, frica, ameliorand concentrarea, sincronizand emisfera dreapta si stanga a creierului;
*in plan emotiv –  pune in miscare energia  cristalizata in corpul nostru datorita emotiilor blocate de mult timp, inmagazinate in memoria celulara;
*in plan spiritual – aduce armonie si stimuleaza capacitatea meditativa.

Scurta descriere a tehnicii

Gongul este un instrument vechi, pe care samanii il utilizau inca de acum 4.000 de ani, pentru  puterea sa extraordinara de a transforma omul. Este instrumentul cel mai rezonant cunoscut. Ascultatorul este “imbratisat” intr-un camp bogat in armonii, in care intreaga sa existenta va fi revigorata si armonizata. Gongul da posibilitatea de a simti in acelasi timp mai multe sunete cu diverse intervaluri, “imbratisand” persoana care le asculta intr-o “baie” sonora regeneranta, unde partea constienta si cea inconstienta vor fi solicitate puternic. Vibratiile sonore elibereaza sufletul si ridica toata greutatea interioara.

“Baia” in vibratiile sunetului de Gong si de boluri tibetane este o experienta simpla si comoda, in care persoana imbracata confortabil se culca pe o salteluta sau un covoras moale si se acopera cu o cuvertura usoara.

Masajul sonor cu bolurile tibetane poate ajuta o persoana sa experimenteze profunde schimbari fizice si spirituale, insa nu trebuie considerat ca o medicina traditionala si nu trebuie sa substituie medicamentele prescrise de medici in cazuri de probleme specifice.

ELISABETA GHELBER
Master Gong si Boluri Tibetane

“Calea sprea cresterea mea personala spirituala a inceput si continua urcand zi de zi, moment dupa moment, astfel incat pot confirma ca Marele Univers are pentru noi  toti o infinita iubire, ne este de ajuns sa o recunoastem si sa o acceptam. Divinul din noi este gata oricand   a face  lumina  si  a curati profundul nostru de orice umbra si indoiala pentru a construi  o imunitate interiora. Putem sa o facem? Cu siguranta DA. Avem in noi, puterea de a spune: Universul este in mine si eu sunt intregul Univers.
Toate momentele de bucurie, fericire, durere, suferinta dau acestei vieti un sens unic, irepetabil. Deci, haidem sa traim aceast har divin acum si aici si pentru totdeauna.” Elisabeta Ghelber

elisabeta_gleber_gong

Nascuta la 20 octombrie 1959 Botosani
Lector/Formator cursuri masaj CRFPA Valcea
Trainer holistic acreditata de S.I.A.F. Italia
Master Reiki Usui si Karuna
Master Gong si campane tibetane
Practicant TAO
Maseur terapeutic si holistic
Operator tehnici bioenergetice si de masaj
Studenta anul I – Scoala de bioenergetica “EGO CENTER” Parma Scoala Dr. Pino Feroni

Impreuna cu master Gong Massimo Piazza, primul  profesor master Gong din Italia format direct de Maestrul international  Master Gong Don Conreaux  a  parcurs cursul practic de cunoastere a terapiei  vibrationale cu ajutorul sunetului de Gong, a bolurilor  tibetane, scoica si alte instrumente muzicale naturale.

…SI PRIETENII:

massimo MASSIMO PIAZZA (Siri Jot Singh)MASTER GONG  primul din Italia , cel care a format sute de operatori. A studiat cu DON CORNEAUX..
PRESEDINTE  Asociatiei de Voluntariat Onlus “VIVIAMOCI”
MASTER REIKI
luca LUCA LORETIMASTER GONG initiat de Don Corneaux
Operator holistic,
Masaj vibrational cu gong,
Masaj traditional thailandez,
Interesat de traditiile samanice.
gianluca2 GIANLUCA NANIGONG MASTER
NATUROPAT
REBIRTHER
felicia FELICIA URSARESCUOPERATOR BOLURI TIBETANE
Omega Deep Trance Healing,
Operator EFT,
Operator Theta Healing,
Leader Yoga della Risata,
Flori de Bach

 

Detalii eveniment: http://www.humanitysteam.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=461&Itemid=681
EVENIMENTE
Nici un raspuns pentru “Terapie vibrationala prin Gong si boluri tibetane, Eveniment unic in Romania cu ocazia zilei Unimii!”

Lasa un comentariu