Mintea si functiile ei, 9 – 11 noiembrie 2012, la Centrul Seeds for Happiness

Noi 02, 2012 No Comments by

Asa cum se spune din vechime, originea atat a fericirii cat si a suferintei omului, se gaseste in minte.

Mintea si modurile in care putem sa ne-o gestionam reprezinta o tema comuna religiilor si filozofiilor, intrucat reprezinta sursa tuturor trairilor noastre, insasi caracteristica ce distinge fiintele de restul fenomenelor existente. Tocmai pentru ca poseda minte, fiintele, indiferent de forma si marimea lor, ocupa primul loc in invataturile lui Buddha Shakyamuni. Tot ceea ce compune viata pe care o traim capata sens doar pentru ca mintea exista, in lipsa ei disparand toate criteriile de evaluare a universului nostru conceptual.

Atunci cand practicam invataturile lui Buddha incercam sa calmam starile negative ale mintii si sa le dezvoltam pe cele pozitive. Pentru a ne folosi mintea asa cum ne dorim, este esential sa avem o cunoastere corecta a componentelor mintii noastre si sa intelegem cum functioneaza ele in viata de fiecare zi.

Invatand despre “minte si functiile sale” în conformitate cu studiile din marile universitati monahale, ne va permite sa dezvoltam aceasta capacitate pretioasa.

Centrul Seeds for Happiness va invita la un eveniment dedicat tuturor celor care vor sa descopere noi nivele de intelegere despre cum functioneaza mintea umana si cum pot ajunge sa o foloseasca in mod optim. El se adreseaza in egala masura psihologilor, studentilor (la psihologie, filosofie, dar nu numai), oamenilor de stiinta, coach-ilor, precum si practicantilor aflati pe o cale spirituala (oricare ar fi aceasta) si oricui doreste sa se ințeleaga mai bine pe sine.

Cel care ne va  vorbi despre minte si functiile sale, este  Venerabilul JAMPA LUNGTOG.  CALUGAR BUDIST DE PESTE 30 DE ANI, un fin cunoscator al limbii tibetane, a fost translatorul de limba germana al Sanctitatii sale Dalai Lama al XIV-lea timp de 10 ani.

Este unul dintre primii discipoli occidentali si translatorul Marelui Maestru Tibetan GESHE RABTEN RINPOCHE, actualmente fiind traducatorul si unul dintre discipolii apropiati ai Maestrului Gonsar Tulku Rinpoche.

In paralel, Venerabilul Jampa Lungtog are o sustinuta activitate de promovare a invataturilor buddhismului Mahayana in intreaga Europa.

www.seedsforhappiness.ro

EVENIMENTE
Nici un raspuns pentru “Mintea si functiile ei, 9 – 11 noiembrie 2012, la Centrul Seeds for Happiness”

Lasa un comentariu