Fii prietenul unui copil cu autism!

Feb 12, 2013 No Comments by

Autismul este o tulburare de dezvoltare care afectează persoana pe toată durata vieții. Copilului afectat de autism îi este greu să vorbească, să-și facă prieteni și are dificultăți de adaptare la un mediu nou. Toate aceste probleme îngreunează adaptarea și integrarea în școală, la locurile de joacă și în general în societate a copilului cu autism. Statisticile internaționale arată că 1 din 100 de copii este afectat de autism. Autismul poate apărea în toate tipurile de familii, indiferent de mediul social, rasă, etnie și este de 4 ori mai întâlnit la băieți decât la fete.

autism

Fără o diagnosticare precoce și o intervenție timpurie susținută, copilul cu autism nu poate dezvolta nicio formă de comunicare sau abilitate independentă de viață care să îl ajute să se adapteze la mediul înconjurător, de zi cu zi, la un mediu de învățare alături de ceilalți copii și apoi la un mediu de muncă, pentru a putea să se autosusțină.

În martie 2012, Asociația Învingem Autismul a deschis un centru dedicat educației și intervenției copiilor cu autism. Aici copiii învață să vorbească, să relaționeze, sunt sprijiniți individual să se integreze în grădiniță, în școală și comunitate. Ei sunt mereu expuși unor medii și situații noi, participă la grupuri de dans și socializare, merg la înot, teatru sau cinema. 12 copii vin zilnic la activități (6-8 ore/zi), iar alți 30 participă la grupuri de pregătire pentru școală sau grupuri de socializare. Toate aceste servicii specifice și susținute necesită fonduri de peste 11.000 EUR pe lună.(dă click pe imaginea de mai jos să vizionezi imagini cu activitățile zilnice ale centrului) – http://www.youtube.com/watch?v=6WctjOPGdN0

autism43

Iată cât de ușor îi poti ajuta și tu pe copiii din Centrul Invingem Autismul.
1.       Un reprezentant Învingem Autismul îţi prezintă cauza şi metoda debitului direct chiar la biroul tau, în următoarea perioadă.
2.       Dacă doreşti să ajuţi şi ai un cont la una din băncile Banca Transilvania, BCR, BRD, Raiffeisen, ING sau Unicredit, semnezi un mandat de debit direct prin care agreezi să susţii serviciile pentru un copil cu autism cu o sumă de bani (15, 20, 25 lei sau altă sumă).
3.       Lunar, această sumă va fi transferată automat din contul tău.
4.       Vei fi informat periodic despre cum îl ajută donația lunară pe prietenul tău cu autism.

Îți mulțumim și așteptăm să ne întâlnim ca să îți povestim despre viitorul tău prieten cu autism,

Echipa Învingem Autismul


Mai multe informații: debitdirect@invingemautismul.ro (persoană de contact: Oana Vârlan, Coordonator fundraising și comunicare, tel.: 0741 198 290)

EVENIMENTE
Nici un raspuns pentru “Fii prietenul unui copil cu autism!”

Lasa un comentariu