Festivalul de Dans Oriental Dream – Bucuresti 2013 ediția a III-a

Mai 14, 2013 No Comments by

WAEL MANSOUR din nou la BUCUREȘTI – 24-26 mai 2013 !!!

Urmând tradiția, a 3-a Ediție a Festivalului de Dans Oriental București, desfășurată sub egida Asociației de Dezvoltare a Dansului Oriental, îl are ca invitat special în perioada 24-26 mai 2013 pe maestrul Wael Mansour, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori de dans oriental, coregrafi și interpreți al folclorului egiptean.

Primele 2 ediții ale festivalului s-au bucurat de un real succes, spectacolul de gală din 2011 reunind în București 200 iubitori ai dansului oriental iar cel din 2012 aproximativ 400 admiratori ai acestui dans. Spectatorii au fost martorii unor evenimente complexe de muzică și dansuri cu influențe orientale multiple, tradiționale și moderne deopotrivă.

Avem plăcerea să vă invităm la Spectacolul de Dans Oriental Dream – Ediția 2013, ce va aduce pe scenă în primul rând momente din atmosfera autentică a lumii orientale egiptene, în special prin reprezentațiile tradiționale ale invitatului special Wael Mansour, un adevărat ambasador al culturii lumii egiptene.

Gala durează aproximativ 2 ore și reunește atât dansatori și artiști profesioniști de dans oriental, cât și trupe amatoare de dans formate din elevi ai diferitelor școli de dans din București.

Ne bucurăm să avem anul acesta prezență internațională prin participarea dansatoarelor Yamina (Republica Moldova) și Cvetina Danova (Bulgaria). Alături de ele vor performa pe scenă trupele de dans Oriental Delight, Mikado Dance, Shakti, perechea de dans Felix & Raluca și dansatoarele Kamilla, Amira Hayam, Noelia Maysun, Elmas, Aesera, Meira, Aisha, Hadi’ah, Andreea, Deea, Hermina del Najah.

Momentele de dans includ dansuri tradiționale specific egiptene (Baladi, Shaabi, Hagalla), momente de dans clasic (Raqs Sharki), dans cu accesorii (aripi, voal, sabie, fan veils), drum solo, tabla solo, influențe de tango oriental, salsa oriental, tribal fusion, dans indian și mult așteptatele surprize oferite de invitatul principal Wael Mansour!

Pret bilet spectacol: 35 lei

Data: Vineri, 24 mai, orele 20:00

Locație: Palatul Național al Copiilor (Sala Mare), Bd. Tineretului, Nr. 8-10

Bilete la numărul de telefon 0724. 607. 016, online pe www.myticket.ro și în magazinele Diverta.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina Facebook a festivalului www.facebook.com/FestivalulOrientalDreamBucuresti, pe www.dansuriorientale.ro sau la numarul de telefonb 0724 607 016.

Parteneri: Myticket.ro, DanceOn, Casa Satya, Lenion Salon de Înfrumusețare, Oriens

WAEL MANSOUR (www.waeldanza.net)

Wael s-a născut în Cairo, unde din copilărie a început să studieze dansul și obiceiurile din folclorul egiptean, precum și balet la Academia Națională de Folclor și Teatru. Ca dansator a colaborat cu Teatrul din Cairo, televiziuni ș cinematografie atât în Egipt, cât și în alte țări. A lucrat cu diferite companii, printre care faimoasele Elkawmeia și Hassan Hafifi Group. În prezent locuiește în Italia, unde predă dansul oriental. Internațional oferă lecții de dans prin participarea ca instructor apreciat la diferite festivaluri, cum ar fi The Nile Group Festival din Egipt.

Este de asemenea organizatorul Festivalului Heshk Beshk din Veneția, la care participă ca instructori cei mai renumiți dansatori contemporani de dans oriental. Scopul lui Wael este de a răspândi cunoștințe profunde despre adevăratul dans oriental prin spectacole și programe educaționale.

afis_pt net

EVENIMENTE
Nici un raspuns pentru “Festivalul de Dans Oriental Dream – Bucuresti 2013 ediția a III-a”

Lasa un comentariu