Studenţii se pregătesc pentru ediţia a VI-a a Şcolii de Vară Cognosis

Iul 27, 2012 No Comments by

„Cognosis” – Federaţia Asociaţiilor Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din România – îşi propune să faciliteze comunicarea, schimbul de experienţă şi de cultură între tineri şi să îi sprijine în dezvoltarea lor personală şi profesională. În perioada 12 -19 august 2012, Cognosis organizează cea de-a VI-a ediţie a Şcolii de Vară, cu tema „Dezvoltare personală”. Evenimentul se va desfăşura la Baia Mare, judeţul Maramureș, în colaborare cu Universitatea de Nord.

 

O carieră în domeniul psihoterapiei (şi alte domenii conexe) necesită, pe lângă abilităţile profesionale, un nivel ridicat de autocunoaştere, autocontrol emoţional, şi un nivel optim al abilităţilor de comunicare şi relaţionare cu ceilalţi (empatia, asertivitatea, acceptarea şi autoacceptarea necondiţionată etc.). O echipă de voluntari îndrăzneţi îşi propun la această ediţie să faciliteze, pentru 90 de studenţi la psihologie din toată ţara, accesul la cunoştinţe din sfera dezvoltării personale şi profesionale, alături de profesionişti în domeniul psihologiei şi psihoterapiei.

 

Programul va include activităţi de dezvoltare personală prin metode specifice unei singure şcoli de psihoterapie (Analiză Tranzacţională, Cognitiv-Comportamentală, Gestalt Terapie sau Experienţială), realizate pe durata a 4 zile de către 6 grupuri de 15 participanţi, îndrumaţi de formatori acreditaţi în psihologie şi psihoterapie. Workshop-urile şi activităţile se vor desfăşura în grupuri interactive şi se vor axa pe învăţarea experienţială şi exprimarea deschisă a emoţiilor şi trăirilor.

Fiecare dintre workshopuri va viza formarea unor competenţe personale din sfera comunicării şi  autocontrolului emoţional. O altă zi va fi dedicată unor activităţi outdoors și excursiei în frumoasa zonă maramureșeană, utilizate ca şi instrument de dezvoltare personală.
Studenţii şi masteranzii doritori se pot înscrie până pe 21 iulie. Mai multe detalii legate de înscriere pe www.sdv.cognosis.ro

Pentru orice informaţii suplimentare, vă rugăm să luaţi legătura cu: Bogdan Isac – Coordonator ȘDV 2012
e-mail: isac.bogdan@gmail.com
tel: 0748 137 755

Despre Cognosis:
Cognosis reprezintă studenţii la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din România, iar pe viitor ne propunem să fim o
federaţie reprezentativă pentru studenţii din domeniul socio-uman. Scopul nostru este acela de a susţine şi promova
atât iniţiativele asociaţiilor şi ale studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din România, cât şi ale tinerilor din
România în general.

 

Cognosis reuneşte în prezent 5 Asociaţii Studenţeşti de la Psihologie şi Stiinţele Educaţiei, din Cluj, Bucureşti,
Timişoara, Iaşi şi Sibiu (ASPR, ASPSE, ASPTm, SPP şi ASPS).

 

Cognosis este membru cu drepturi depline în cadrul singurei structuri reprezentative din domeniu la nivel european –
EFPSA – European Federation of Psychology Students’ Associations (Federaţia Europeană a Asociaţiilor Studenţeşti de
la Psihologie).

 

CURSURI
Nici un raspuns pentru “Studenţii se pregătesc pentru ediţia a VI-a a Şcolii de Vară Cognosis”

Lasa un comentariu