…sa intelegem AYURVEDA…

Apr 09, 2013 No Comments by

Sambata ,13 aprilie ,incepand cu ora 16.00,va invitam  la un seminar interactiv-“Sa intelegem AYURVEDA”

De ce acest seminar?-ca  sa reusim sa ne  autocunoastem  si sa ne armonizam pe toate planurile-fizic,mental,emotional

In acest sens, se vor studia urmatoarele aspecte fundamentale:

1. Cele 3 Dosha-uri fundamentale- Kapha , Pitta si Vata

2. Aspectele subtile ale acestora, fizice, psiho-emotionale, etc

3. Constitutiile mixte egale si inegale, si caracteristicile lor

4. Metode de armonizare psihosomatice si spirituale ale celor 3 Dosha-uri

5. Elemente de nutritie- alimente recomandate celeor trei tipuri constitutionale

Elemente practice:

6. Degustare de plante, rezonanta cu energia subtila a acestora in propria noastra fiinta

7. Meditatie cu stari armonioase, care recreeaza legatura cu Universul

Cost participare:100 lei

Trainer:Vali Scarpet-consultant Ayurveda

…despre Vali Scarpet-este profesor de istorie,doctorand,dar pasiunea lui este Ayurveda pe care a studiat-o timp de sapte ani….

..despre Ayurveda… din punct de vedere etimologic, ayurveda semnifica “stiinta vietii” in limba sanscrita (ayus-viata, veda-stiinta, cunoastere). Ayurveda este cel mai vechi sistem medical cunoscut de omenire, datand de peste 5000 de ani.. Ea a influentat si sistemele medicale din Egipt si Grecia Antica..La baza acestei stiinte atat de complexe, ce imbina armonios elementele teoretice si practice, sta cunoasterea principiilor generale sau fortelor subtile vitale primare, numite dosha-uri… Ele sunt in numar de 3, si anume: Kapha dosha ( combinatie intre elementel subtile Apa si Pamant), Pitta dosha ( Foc si Apa) si Vata dosha ( Aer si Eter). In functie de aceste combinatii principale, exista si tipuri mixte, egale sau neegale. Fiecare fiinta are in structura sa unica o combinatie intre aceste 3 dosha-uri, sau tipuri constitutionale fundamentale. In functie de aceste aspecte, exista foarte multe criterii dupa care o fiinta poate fi incadrata intr-un tip constitutional sau altul, acestea fiind de ordin fizic, dinamic si psihomental. Combinarea atat de variata a acestora ofera practicianului ayurvedic diagnosticarea unei persoane intr-un tip constitutional sau altul.

Exista anumite predispozitii, semne distinctive care indica cu exactitate daca o fiinta este predominat Kapha, de exemplu, sau Vata dosha. Combinarea armonioasa a acestor elemente conduce la   faptul ca o persoana sa fie in armonie cu Universul si cu ea insasi, in acelasi timp.

Din acest punct de vedere, Ayurveda se inscrie in categoria metodelor terapeutice holistice, care sustin interconectarea intre sufletul, mintea si corpul unei fiinte. Scopul sau principal este dobandirea unei stari de sanatate fizica, psihica si mentala cat mai bune, vindecarea pe cale naturala a unor afectiuni, si confera o stare de spirit tonica, plina de viata a persoanelor care sunt adeptele acestei stiinte atat de complexe.

Ideea de baza a Ayurvedei este restabilirea echilibrului intre microcosmosul fiintei umane si Macrocosmos, “ calea regala” a stiintei de a fi in armonie cu Natura din care provin toate.

De asemenea, in Ayurveda se folsesc terapii naturale, blande, noninvazive, care au rolul de a pastra sau redobandi o stare globala armonioasa a unei fiinte.Se folosesc foarte multe plante cu efect binefacator, adecvate tipului constitutional al unei fiinte, si unei afectiuni de care aceasta sufera. In acelasi timp, ayurveda inglobeaza alte terapii complementare, ca meloterapia, cromoterapia, aromoterapia.,ce au rolul de a armoniza finta umana in mod global. Alte terapii folosite sunt masajul ayurvedic, presopunctura pe animite puncte vitale ale unei fiinte umane( asa-numitele marma-uri), care folosite frecvent, redau organismului echilibrul psihosomatic de care acesta are atata nevoie.Se folosesc, de asemenea, si exercitii fizice, posturale, care echilibreaza structura fizica si psihica a  practicantului sau al celui care apeleaza la modalitatile ayurvedice milenare, dar atat de actuale, pe care Ayurveda le pune la dispozitia celor care apeleaza la ajutorul lor.

In concluzie, Ayurveda este o alternativa foarte valoroasa la medicina alopata, de multe ori , din combinarea armonioasa a acestora, rezultand o stare de sanatate si armonie  globala a fiintelor umane, supuse in perioada actuala unui stres fizico-psihic foarte acccentuat, din motive

Rezervari la tel.0721674578/0213351517/0734146895/mail:ceainariateahouse.evenimente@gmail.com

Va asteptam cu bucurie!

“Fiecare om este autorul propriei sale sanatati sau boli.” Buddha

Despre mine puteti sa scrieti ca am studiat 7 ani  de ayurveda, am si predat, iar cursul are ca scop dobandirea unor notiuni de autocunoastere si armonizare pe toate planurile… Si ca e unul introductiv, sintetic… Urmat de altele…in perspectiva…

Numele: Vali Scarpet…tel.0725 081061

CURSURI
Nici un raspuns pentru “…sa intelegem AYURVEDA…”

Lasa un comentariu