Redeschidere Studio Experimental pe 13 octombrie: party, AUM, Meditation Intensive

Oct 11, 2012 No Comments by

Energizare, Centrare si Prezenta prin Meditatii Active, 17-23 Oct@ Studio Experimental

Miscare, respiratie, exprimare, dans, meditatie, conectare pentru a aduce prezenta si constientizare in viata de zi cu zi!

Aloha a todos!

Dupa o pauza savurata pe deplin, in curand redeschidem Studio Experimental cu o petrecere pe 13 octombrie. A doua zi celebrarea continua prin AUM Humaniversity si incepand cu 17 octombrie va invitam la programul indragit de multi, “Meditation Intensive”.

Daca vreti sa explorati meditatiile active, urmatoarea astfel de experienta va avea loc intre 17-23 Octombrie la Bucuresti in Studio Experimental. Timp de 7 zile vom practica, explora si aprofunda 2 dintre faimoasele meditatii active Osho ce merg foarte bine impreuna: Meditatia Dinamica (de dimineata) si Meditatia Kundalini (seara).

Programul sesiunilor:
L-V:
07.00: Meditatia Dinamica
19.00: Meditatia Kundalini
S-D:
08.00: Meditatia Dinamica
17.00: Meditatia Kundalini

* Fiecare sesiune dureaza aproape 2 ore si include exercitii de incalzire, explicatie, demo, sharing (impartasirea experientei plus spatiu pentru intrebari legate de tehnica si proces).
** Pentru ca dureaza 7 zile (consecutive) pentru a simti (cat de cat) efectele acestor tehnici de meditatie, recomandam participarea la tot programul.

Vom explora 
dansul, miscarea, respiratia, exprimarea, scuturarea corpului (shaking) ca tehnici ce ne ajuta sa ne relaxam in interior, ca apoi sa atingem (poate:) o stare meditativa.

***Majoritatea meditatiilor active dureaza 1 ora (ca si practica), au o muzica special creata si aproape toate se incheie cu un moment de relaxare in tacere. Daca nu se incheie cu relaxare (sau integrarea experientei) printr-un moment de tacere, atunci se incheie printr-un moment de dans. De fapt, ele creeaza un spatiu propice tacerii interioare***

Va invitam la un altfel de self investement: explorarea de sine prin meditatii active

Principiul din meditatiile active este ca pentru a putea sta pur si simplu, pentru a ne putea relaxa in interior, in viata, pentru a fi capabili sa observam, sa privim ce ni se intampla in interior si in exterior avem nevoie mai intai de miscare, de folosirea corpului pentru a-l relaxa, detensiona. Doar cand corpul este relaxat, mintea poate fi relaxata.

Relaxarea corpului sau deschiderea corpului catre a simti se intampla treptat, nu e ceva brusc ce “zbang!” se produce in 2 ore. Relaxarea de care vorbim aici este un proces continuu…

Lucrul cu corpul presupune rabdare si intelegerea- mai ales simtirea si recunoasterea- faptului ca purtam in corp diferite blocaje- fie stres, fie blocaje emotionale. Este recunoscuta legatura corp-minte. De fapt, stim cu totii ca atunci cand corpul nu se simte ok (sa zicem ca ne doare spatele) asta ne influenteaza si mintea. La fel, o stare psihica nu prea roz sau pur si simplu stresul ne influenteaza corpul-  la unii se manifesta prin dureri de umeri, la altii prin dureri de stomac sau abdomen, etc. Corpul-mintea constituie, de fapt, un sistem organic. Din acest motiv, orice metoda reala si eficienta de body awareness lucreaza treptat pe corp prin tehnici de respiratie si de deschidere a corpului catre a simti, ca apoi sa ajunga la lucrul cu simturile, apoi la lucrul cu emotiile si in final la constientizare. Constientizarea este un proces launtric, vine din interior…Parcursul catre constientizare este unul luuuung, provocator si fascinant, este un parcurs ce se intampla zi de zi, in fiecare moment, nu doar la un curs sau seminar de 2 ore sau o zi :)

Corpul nostru nu este doar fizic, corpul este un continut de senzatii si emotii stocate si- in multe cazuri- neexprimate…Orice metoda de constientizare a corpului pleaca de la intelegerea faptului ca deschiderea corpului catre a simti este un proces de lunga durata :)

Pornind de la acesta premisa, primele etape dintr-o meditatie activa implica o activitate fizica, lucrand foarte mult pe corp. Metodele de activitate variaza de la scuturarea corpului, dans, alergat pe loc, invartirea corpului pana la tehnici de respiratie ce energizeaza. Atunci cand trecem in etapele pasive- nemiscare, relaxare, observare- datorita activitatii fizice de la inceput, nu mai simtim nevoia sa ne miscam. De fapt, atunci simtim bucuria statului pur si simplu- de obicei (sau cateodata:) atunci cand stam avem senzatia ca “pierdem timpul”:)

Pe scurt: pentru ca relaxarea sa existe avem nevoie de tensiune, pentru a ajunge la nemiscare (si a ne bucura de ea) avem nevoie de miscare. Cand ne punem corpul in miscare, ne punem si psihicul in miscare…

Meditatiile active sunt metode practice si eficiente pentru oricine este interesat de energizare, constientizare si relaxare in viata de zi cu zi, de intelegerea propriului corp, a mecanismelor din interiorul corpului, a legaturii corp-minte-suflet, pentru oricine interesat de a gasi o metoda practica de conectare la corp-senzatii-simturi si intelegerea felului in care ele sunt legate. Si nu in ultimul rand, meditatiile active sunt pentru oricine dornic sa (se) exploreze din orice punct de vedere :)…Va asteptam cu drag!

FacilitatoriKiran si Jivan (fondatorii Studio Experimental); sustin impreuna de cativa ani seminarii/ sesiuni de meditatie, tantra, constientizare corporala, exprimare emotionala (in care includ tehnici emotional release), trance dance. S-au specializat ca facilitatori in institute din India (Osho International Meditation Resort), Italia (TantraLife), Olanda (Humaniversity) si SUA (Trance Dance International) printre altele.
Click AICI daca vreti sa vedeti imagini de la programe sustinute de ei.

Testimoniale:

“Acelasi spatiu primitor, aceiasi facilitatori minunati care creeaza cadrul in care transformarea poate fi posibila.
Meditatia Dinamica mi-a aratat cum, in ultimele luni, am uitat sa ma bucur si sa celebrez faptul ca traiesc. Au fost 7 zile pline, surprinzatoare…pentru mine au fost ca o calatorie in care am reinvatat sa ma bucur, sa rad cu pofta si sa sarbatoresc faptul ca exist.
Si pentru asta va multumesc, Kiran si Jivan. Explicatiile pe care le-ati dat la inceputul fiecarei meditatii au fost de un real folos pentru mine. Le-am apreciat cu atat mai mult cu cat erau impartasite din experientele voastre si aveau aplicabilitate imediata.
Recomand cu caldura seriile de 7 zile la Studio Experimental, avandu-i ca facilitatori pe Kiran si Jivan. La urmatoarea serie, ma gasiti la studio!”- Marius Neagu

“Studio Experimental este un spatiu deschis, direct, nonconformist si foarte cald, unde atentia la cele mai mici detalii te face sa te simti ocrotit, sa te deschizi, doar sa fii acolo in liniste si pace, ca si cum timpul sta pe loc. Este un loc al calatoriilor interioare, lungi, intense, uneori istovitoare sau chiar dureroase, dar mereu revelatoare. Este un spatiu in care m-am simtit incurajata cu mare delicatete si subtilitate sa ma deschid, sa am curajul sa fiu vulnerabila, sa ma descopar. Facilitatorii, Kiran si Jivan, impartasesc cu mare deschidere experienta lor in meditatie, viata, redescoperire, autocunoastere, oameni; sunt mereu acolo, fara sa fie acolo, iti sunt mereu alaturi, dar tu esti mereu cu tine insuti, te sprijina intr-un mod delicat dar provocator, mereu calduros si plini de iubire”- Anonim :)

Click AICI si AICI daca vrei sa citesti alte testimoniale de la participanti :) 

Cost: 450 lei (270 lei pt. studenti)

Info & inscrieri: 
studio_experimental@yahoo.com, 0728 775 498 (Kiran)

*Inscrierile se fac doar pana pe 10 octombrie si sunt valabile dupa achitarea integrala a costului.*

O toamna lina,

Kiran si Jivan 

 

http://StudioExperimental.blogspot.com/

CURSURI
Nici un raspuns pentru “Redeschidere Studio Experimental pe 13 octombrie: party, AUM, Meditation Intensive”

Lasa un comentariu