Initiere Reiki Usui si Tibetan Grad 1 cu Doru Bem – miercuri 20 martie 2013

Mar 12, 2013 No Comments by

Reiki este un sistem de „terapie prin lumină – eficient, simplu, accesibil indiferent de credinţă, rasă, apartenenţă socială. Cum în lume există numeroase şcoli şi foarte buni maeştri de la care se poate primi iniţierea/acordajul (absolut obligatorie pentru practicarea Reiki, indiferent de nivelul de „performanţă“ către care se tinde), prezenţa acestui sistem de terapie şi cunoaştere în bagajul celui care doreşte să-şi trateze trupul şi sufletul este necesară.

Acest sistem a fost descoperit de Mikao Usui (15 aug 1865 – 9 martie 1926), preot budist, doctor, dr in Istoria Religiilor, la inceputul secolului XX. Sistemul Reiki a fost revelat dupa o lunga perioada de cercetari si calatorii in toata lumea pentru a afla metoda de vindecare a lui Buddha si Iisus. Cautarile au fost bineinteles zadarnice asa ca a facut cale intoarsa in Japonia unde a continuat invatarea limbii sanscrite. Acest lucru i-a folosit foarte mult intru cat intr-o alta incursiune a sa la manastirile din Tibet, i-a fost aratat un text foarte vechi, scris in sanscrita, in care era revelata partea teoretica a unui sistem antic de vindecare. Singura intrebare pe care si-o punea Usui si la care nu gasise raspuns nicaieri, era cum sa activeze energia pentru vindecare. Dupa calatoria in Tibet s-a hotarat sa intre in post negru si meditatie timp de 21 de zile pe varful muntelui Koriyama  din Japonia.După ce a ales locul de meditație, și-a așezat în față douazeci și una de pietre ca să marcheze timpul aruncând una pe zi. În ultima zi a incercării sale, în întunericul de dinaintea zorilor, Usui a văzut o sferă de lumină venind către el. Lumina l-a izbit între sprancene,cel de-al treilea ochi, și a rămas inconștient pentru o vreme. Pe urmă a văzut “milioane și milioane de sfere multicolore”, apoi simbolurile Reiki ca și cum ar fi fost proiectate pe un ecran. Odata cu simbolurile Reiki, a primit informații despre modul în care fiecare simbol este utilizat pentru activarea energiei vindecătoare specifice. A urmat o perioada foarte frumoasa pentru Usui dar mai ales pentru multimea de oameni din Japonia care au beneficiat de tratamentele sale de Reiki. Sistemul a fost dat mai departe de catre Mikao Usui studentilor din Japonia acestia raspindand sistemul in toata lumea. Pe parcursul a aproape un veac au avut loc diferite campanii Reiki in spitale,puscarii,centre de ajutor din India, Africa,Malaiezia,Indonezia si alte tari defavorizate, aducand dupa sine multe lumina si sanatate celor suferinzi. Capacitatea energetica a practicantului Reiki este in directa legatura cu munca sa interioara, cu evolutia sa spirituala. Cu cat intelegerea incepe sa devina mai profunda cu atat accesul este mai puternic. Simbolurile pot fi utilizate doar in urma initierii propriu zise, fara aceasta transmitere simbolurile nu pot fi activate si nu pot activa energia.

Initierea in Reiki NU se face de la distanta ci Numai proximal, adica direct de la persoana la persoana in acelasi timp si spatiu. La fel ca in orice alta initiere din aceasta lumea fie ca vorbim de shamanism,ordine preotesti,secrete, in sistemele initiatice etc, initierile se fac doar de la persoana la persoana!

Initierea presupune o transmitere informationala energetica specifica de la cel care este deja initiat integral in sistem catre student. Evit a spune maestru pentru a nu se intelege termenul de maestru spiritual care nu isi are locul aici. Maestria are legatura cu nivelul de cunoastere al sistemului si doar al sistemului atat teoretic cat si practic.

Initierea este asemanatoare, pentru practicant, cu o meditatie si o calatorie catre launtru si catre afara. Si pentru ca fiecare suntem unici, atunci si fiecare calatorie, meditatie si initire este unica.  Fiecare initiere dureaza proximativ 1h-1h.30 min, partea teoretica fiind diferita ca timp de la grad la grad.

Gradul I:

reiki gr22

Acest prim nivel din Reiki ne acomodeaza mai intai cu “energia grunjoasa” dupa cum ii spun. Este necesar sa cunoastem mai intai energia manifestata in regnurile mineral, vegetal, animal si mai apoi uman. Se poate spune ca omul poate invata prin Reiki cum sa comunice cu aceste regnuri. In afara empatiei care se poate stabili intre noi si numea minerala, vegetala, animala intervine si comunicarea energetica, informationala, chiar sufleteasca. Omul, fiind incoronarea creatiei, avand si calitatea de parinte si stapan al celor ce sunt pe pamant, poate si are caliatea de a sustine si ajuta natura in toata manifestarea sa. Dupa acest grad lucram energetic pe  plante, animalele de casa si studiem atingerea energetica a cristalelor dar si a obiectelor din jur. Energia curge asemeni unui strat subtire, invizibil, de apa peste tot ceaa ce ne inconjoara si peste noi insine. In functie de materia pe care o reprezinta si strabate, energia,  poate fi mai densa sau mai rarefiata. De aici incepem sa intelegem ce inseamna si cum putem utiliza energia.După iniţiere, practicantul poate face autotratament, si dupa gradul II poate face si tratament unei alte persoane. In autotratament poziţiile de punere a mâinilor sunt simple şi intuitive, se merge pe principiul de sus în jos, urmărindu-se chakrele, pe faţa şi pe spatele trupului. De asemenea se aplică mâinile în locurile dureroase. La acest grad nu facem tratament unei alte persoane.

Gradul al II-lea:

reiki gr3După iniţiere, practicantul primeşte primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora îşi poate activa palmele pentru o mai mare eficienţă şi poate face tratament şi prin realizarea şi vizualizarea simbolurilor în anumite puncte bine precizate. Poate efectua tratamente la distanta si tratamente mai eficiente folosind simbolurile.Simbolul este o cheie ce permite automat accesarea unui tip de energie sau catre energia universala, pura, avand puterea de a o modula, de a ii supune o anumita informatie si de a o canaliza catre un sector anume.Din acest motiv sunt simboluri de amplificare, unele pentru transmitere distala si altele pentru campurile mentale. Este aceeasi energie dar este modulata diferit. Simbolul este cheia!

De asemenea, simbolurile permit curăţarea încăperilor de energii negative, dăunătoare, purificarea cristalelor si a obiectelor, incarcarea energetica a apei, amplificarea energiei in tratament si in alte situatii, tratamente asupra problemelor mentale (mai ales depresie,anxietate), dar şi trimiterea luminii la distanţă si crearea câmpurilor de protecţie pentru propria persoana si casa. Aplicatiile acestui grad sunt nenumarate.

Gradul al III-lea (maestru practicant):

reiki gr11  După iniţiere, practicantul primeşte noi simboluri şi învaţă tehnici suplimentare. Simbolurile de Maestru Practicant se folosesc in tehnicile superioare cat si in alte ipostaze ceremoniale. Este gradul in care se poate face un acordaj specific pentru tratamentul unei persoane dar nu si pentru initierea unei persoane!

Maestru:

Lotus flowerDupă iniţiere, noul maestru poate la rândul lui să  transmita mai departe sistemul prin iniţieri/acordaje si cunoaste simbolurile specifice maestrilor cat si tehnica de acordaj si ceremonialul initierii.

Cursul de Maestru Reiki Usui & Tibetan se face de maximum 2 ori pe parcursul unui an. Maestria trebuie facuta atunci cand Maestrul Practicant cunoaste foarte bine sistemul si a lucrat indeajuns cat sa stapaneasca si sa inteleaga profunzimea simbolurilor si al ceremonialului.Inaintea Initierii la nivelul de Maestru, fiecare Maestru Practicant va sustine o proba pentru verificarea aptitudinilor si cunoasterii.

Primele trei grade se desfasoara la un interval de min 8 zile de la un grad la celalalt.

Contact: Str Negustori Nr. 14 – La aceasta sesiune va puteti inregistra doar telefonic, la 0723.240.532

http://www.ordo.ro/despre-cursuri/reiki-usui-si-tibetan/

CURSURI
Nici un raspuns pentru “Initiere Reiki Usui si Tibetan Grad 1 cu Doru Bem – miercuri 20 martie 2013”

Lasa un comentariu