Alchimia interna taoista: Kan&Li – crearea corpului nemuritor prin transmutarea energiei sexuale in forta vitala

Mai 28, 2013 No Comments by

La munte, in mijlocul naturii, un retreat intensiv de 2 zile in care vom practica meditatia profunda a contopirii apei si focului.

Mica iluminare a lui Kan si Li (contopirea apei – Kan si focului – Li, a fortelor Yin si Yang) reprezinta primul pas catre crearea corpului spiritual nemuritor in traditia taoista. Ea inseamna transmutarea energiei sexuale in energia fortei vitale cu scopul de a hrani sufletul. Practic, transferul puterii energiei sexuale in corp si in creier incepe odata cu practicarea Kan&Li. Secretul acestei formule consta in inversarea pozitiilor obisnuite ale fortelor Yin si Yang (energia sexuala din rinichi si iubirea, compasiunea din inima), provocand in consecinta ridicarea energiei sexuale ca un abur si transformarea ei in forta vitala pura la nivelul ombilicului.

Cursul va fi sustinut de Andrew Fretwell, instructor senior in sistemul Universal Tao al Maestrului Mantak Chia. Andrew are peste 25 de ani de experienta, in Europa si Asia, ca profesor de alchimie interna taoista, chi kung pentru sanatate si vitalitate si Chi Nei Tsang (masaj terapeutic abdominal). El este, de asemenea, fondatorul si conducatorul fundatiei ”Chi Kung-ul Iluminarii pentru o trezire globala” (http://www.enlight-qigong.org/) si director educational al scolii de Chi Nei Tsang Art & Essence (http://www.cntschool.com/).

Locatie : Bran, jud. Brasov – Vila Transylvanian Innhttp://hotelbran.blogspot.ro/

Perioda : 26-28 iulie

Program :

Vineri 26 iulie

– orele 15-18 : prima sesiune de Kan&Li (notiuni introductive, exercitii de chi kung, meditatie)

– cina

– orele 20-21 : discutii, practica celor 6 sunete vindecatoare pentru echilibrarea energetica a organelor interne si purificarea emotiilor atasate

Sambata 27 iulie

– orele 8 – 9 : Chi Kung si Tai Chi in aer liber

– micul dejun

– orele 10 – 13 : a doua sesiune de meditatie Kan&Li

– pranzul

– orele 15 – 18 : a treia sesiune de meditatie Kan&Li

– cina

– orele 20.30 – 22.30 : discutii, cele 6 sunete vindecatoare, meditatie Kan&Li in intuneric in natura

Duminica 28 iulie

– orele 8 – 9 : Chi Kung si Tai Chi in aer liber

– micul dejun

– orele 10 – 13 : a patra sesiune de meditatie Kan&Li

Pretul cursului : 430 lei

Cazare 2 nopti + mic dejun : 130 lei/persoana, in camera dubla. Pranzul si cina se platesc separat – meniu ‚a la carte’ (puteti alege dintr-o larga varietate de bucate traditionale vegetariene sau non-vegetariene).

Numar maxim de locuri disponibile in vila : 16

Pentru rezervarea locului este necesar un avans de 150 lei ce va fi depus intr-un cont bancar – pentru detalii rugam contact.

Inscrieri: 0724 560 810 (Marius Stan), 0724 275 957 (Andreea Lutic)

email: contact@succesulpersonal.ro, andreea_lutic@yahoo.com

Continutul cursului si beneficii majore ale practicii Kan&Li (mica iluminare a Apei si Focului) :

  1. Devenim constient de sufletul lipsit de forma. Cele cinci spirite ale organelor, asociate cu Pamantul, Apa, Focul, Lemnul si Metalul, se transforma in cele trei forte primordiale ale sufletului (Apa Primordiala, Focul Primordial si Pamantul Primordial) care stau la baza a ceea ce in Daoism se numeste „Embrionul Nemuritor” – primul nivel al Sinelui ce actioneaza fara a fi conditionat de lumea materiala.
  2. Invatam diferenta dintre iluminarea mintii si nemurirea spirituala. Cele cinci spirite (shen) ale organelor continua sa functioneze in taramul fizic, iar cele trei forte sufletesti mediaza curgerea energiei (chi) catre taramul spiritual lipsit de forma.

3. Atingem un nivel spiritual inalt de practica sexuala in interiorul corpului: unirea dintre principiul interior masculin si principiul interior feminin – intimitatea cu ”iubitul interior perfect” sau ”iubita interioara perfecta”.

4. Lucram pentru rezolvarea crizei de identitate universala a oamenilor: divizarea dintre sistemul corp-minte masculin si cel feminin. Lucram pentru rezolvarea problemei relatiilor sexuale neimplinite – un demers foarte ambitios, care devine insa posibil atunci cand incepem sa ne schimbam la nivelul esentei (jing).

5. Invatam sa redirijam obiceiul inconstient de a ne suprima, imprastia sau proiecta energia sexuala, inspre cultivarea sinelui originar androgin.

6. Circulam Elixirul de aur interior – adevarata orbita microcosmica. Dobandim puterea de a ne transforma la nivelul esentei profunde din interiorul maduvei osoase si al sangelui – ceea ce ne sprijina in procesul de auto-tratament al bolilor cronice.

7. Aflam cum functioneaza de fapt reincarnarea, care este rostul acesteia si de ce vietile anterioare nu sunt atat de importante; ceea ce conteaza cu adevarat este momentul prezent.

8. Aflam ce se poate intampla in momentul mortii cu aspectele centrale ale sufletului nostru, daca acestea raman unite sau se separa ; cum sa procedam cu ”fantomele flamande” care pot aparea in spatiul nostru, atrase de lumina din vasul interior.

9. Dobandim abilitatea de a ne dizolva demonii interior fara lupta sau rezistenta. Demonii reprezinta in principal umbrele celor cinci spirite ale organelor. Ei nu beneficiaza de efectul protector al procesului Kan & Li, care actioneaza la un nivel mai profund al structurii psihice. Secretul dizolvarii demonilor cu rezultate durabile: lucrati dinspre interior spre exterior si aratati-le demonilor vostri cum sa-si indeplineasca adevratele nevoi spirituale.

10. Deschidem cai de comunicare intre cele trei dimensiuni ale sinelui integral: Spiritul originar,  sufletul pre-natal si sinele post-natal (fizic).

11. Natura binara a sufletul uman: existenta polaritatii masculin-feminin pe planul orizontal si a polaritatii cer – pamant sau forma – lipsit de forma pe planul vertical. De ce trebuie sa cultivam un al treilea sine integrat – Inteleptul Interior – pentru a rezolva separarea dintre emisferele cerebrale/cele doua aspecte ale sinelui.

12. Exersarea Ochiului Interior/a Observatorului neutru la diferite nivele ale canalului central (de la ombilic pana la centrul coronar, în crestetul capului) si transpunerea acestei comunicari in plan fizic, la nivel practic.

CURSURI
Nici un raspuns pentru “Alchimia interna taoista: Kan&Li – crearea corpului nemuritor prin transmutarea energiei sexuale in forta vitala”

Lasa un comentariu