Despre iluzii, mituri, amagiri

Iul 18, 2012 No Comments by

Iluzie: Dacă avem pasiuni comune asta înseamnă că putem trăi împreună până la adânci bătrâneţi
Adevăr: Putem să avem pasiuni comune, însă nu şi valori, idealuri de viaţă comune. În lipsa unor ţeluri comune, relaţia poate fi definită doar ca o prietenie prin pasiuni.

Iluzie: Eu îl voi „salva” de mamă, de tată, de o relaţie rea, sau de el/ea însuşi/însăşi.
Adevăr: Persoana care doreşte să îşi salveze partenerul de alţii, sau de el însuşi, a avut posibil acest rol şi în familia să de a simţit nevoia să aleagă persoane pe care să le salveze. Nu putem salva pe nimeni. Mai devreme sau mai târziu ne va displace un partener dependent de noi.

Iluzie: Iubirea învinge vârsta.
Adevăr: De foarte puţine ori iubirea învinge vârsta. De ce? Pentru că peste 7-10 ani diferenţa între parteneri există prea multe concepţii, valori diferite care pot periclita relaţia. Gândiţi-vă pe cine căutaţi de fapt: în celălalt: o mamă, un tată? (mai ales dacă aţi avut o relaţie proastă cu mama sau tata şi/sau dacă părintele de sex opus a fost absent fizic său emoţional). Deseori vedem cupluri cu diferenţă mare de vârstă, în care el este bogat şi ea are calităţi fizice (Pygmalion care o creează şi o “creşte” pe Galateea, vezi piesa lui G B Shaw). Partenerii unor astfel de cupluri nu sunt compleţi. Au nevoie de altcineva să îi completeze.

Cumpara aici: http://www.ce-e-aici.eu/despre-iluzii-mituri-amagiri-prod-169

CARTI
Nici un raspuns pentru “Despre iluzii, mituri, amagiri”

Lasa un comentariu