Zmeura – gust dulce si intens de vara

Iul 27, 2012 No Comments by

Considerata de multi ca fiind cel mai aromat fruct de padure, zmeura are un gust dulce si intens, care o transforma intr-un ingredient ideal pentru desert. Creste bine in climatele reci, umede, iar culoarea sa este de obicei rosie. Totusi, exista si zmeura neagra, galbena si aurie.

Cand gasesti zmeura

Poti culege sau cumpara zmeura de la sfarsitul lui iunie pana la inceputul lunii septembrie. Daca spatiul iti permite, o poti cultiva si in gradina.

Cum o alegi

Cauta fructele carnoase si colorate uniform, dar ai mare grija la consistenta: nu cumpara zmeura prea moale, pentru ca poate fi stricata. Daca iti cumperi un cos sau un pahar, verifica bine ca fructele de la fund sa nu fie strivite. Evita zmeura care are teaca in continuare atasata de fruct, acest lucru indica faptul ca a fost culeasa inainte de a fi coapta.

Cum o cureti

Zmeura este foarte delicata, asa ca incearca sa nu o speli daca nu este cu adevarat necesar – doar curata bine frunzele si tulpina. Daca totusi vrei sa o lasi cateva secunde in apa, nu fixa robinetul la un debit prea mare si, la sfarsit, tamponeaz-o cu grija, folosind hartie de bucatarie.

Cum pastrezi zmeura

Aranjeaza fructele pe o bucata de hartie si aseaza-le cu grija pe o farfurie, astfel incat sa nu se zdrobeasca. Tine-le in frigider si scoate-le cu o ora inainte de a le manca, pentru a ajunge la temperatura camerei. Ideal ar fi sa consumi zmeura in aceeasi zi in care ai cumparat-o sau cules-o.

Cum o servesti

O poti servi cu frisca sau cu inghetata. De asemenea, zmeura este ideala pentru gem, dulceata, tarte, siropuri sau prajituri.

Sursa: www.culinar.ro

Body
Nici un raspuns pentru “Zmeura – gust dulce si intens de vara”

Lasa un comentariu