Vinul rosu – cheia longevitatii !

Sep 20, 2012 No Comments by

La Cetate Miracol Merlot de la Crama Oprisor

Ca un înalt dregãtor ce pândeşte slãbiciunea regelui pentru a-i smulge coroana, Merlot-ul încã se mai aflã în stadiul în care vrea sã mulţumeascã întreaga lume. Ştie cã e doar o chestiune de timp pânã sã-şi revendice tronul. Nu are nici o inflexiune care ar putea stârni suspiciuni, manierele sale sunt desãvârşite şi discursul doct, fãrã a fi plictisitor. Se aflã deja în mijlocul mãreţiei, nu mai trebuie decât sã-l recunoascã şi ceilalţi, pentru a-şi arãta cu adevãrat puterea. Dincolo de metafore, La Cetate Merlot-ul Miracol este un vin cãruia doar un cârcotaş profesionist i-ar gãsi vreo urmã de defect. Este complicat, dar plãcut de urmãrit, cu profunzimi flexibile, care îi aratã privitorului atât cât are acela puterea de a pãtrunde. Vorbeşte la fel de bine cu hangiul şi cu regele, mişcându-se fãrã efort de la un strat la altul al propriei fiinţe. Este un vin care obligã pe oricine la o reverenţã, fãrã sã o cearã vreodatã explicit.

Vinul este considerat al doilea fluid important dupa sange din punctul de vedere al complexitatii compozitiei sale. Acesta contine in medie 85% apa, 12% alcool si in limita celor 3 procente ramase, alte 1.000 de elemente, cum ar fi zaharul rezidual, potasiul, calciul, magneziul, sodiul, fierul, fosforul, plus polifenoli, sulfati, azotati, acid lactic, aminoacizi (aproape identici cu cei din sange).

Studiile au demonstrat ca cei care consuma vin traiesc mai mult in comparatie cu cei care consuma alte bauturi alcoolice. Mai mult, vinul nu contine grasimi, colesterol sau fibre si favorizeaza digestia. Un pahar de vin inainte de masa stimuleaza pofta de mancare si contribuie la echilibrul nutritional, fiind recomandat de medici si in cazul anemiilor. Totodata, vinul reduce vizibil si efectele osteoporozei. Cercetatorii au descoperit recent ca, aceeasi bautura da un impuls creierului si intareste sistemul imunitar.

www.crama-oprisor.ro

http://www.facebook.com/CramaOprisor

 

Body
Nici un raspuns pentru “Vinul rosu – cheia longevitatii !”

Lasa un comentariu