Topul grasimilor anti-grasime

Apr 02, 2012 No Comments by

Grasimile sanatoase nu sunt o noutate pentru noi. Dar in ultima vreme, cercetatorii sunt fascinati sa observe cum o dieta care le include poate asigura o silueta frumoasa, chiar si in cazul unui consum caloric generos. Asta pentru ca si acizii grasi au un numar destul de mare de calorii.

Cele mai bune surse de acizi grasi sunt avocado, legumele verde inchis, pestele gras, nucile, maslinele, semintele diverse, macadamia (foto) si uleiul de cocos. Sfatul tuturor specialistilor este sa le includeti cu generozitate in meniurile zilnice. Atat pentru gatit, cat si pentru salate, puteti folosi uleiurile de cocos, macadamia sau nuci, obtinute prin presare la rece.

Pe langa reglarea greutatii, aceste uleiuri au alte cateva beneficii dovedite: sunt bogate in Omega 3, cu puternic rol antiinflamator, imbunatatesc sanatatea inimii, ajuta tiroida, aduc beneficii sistemului imunitar. Insa pe locul intai in topul substantelor despre care se spune ca impiedica depunerea grasimilor se afla, dupa parerea mea, CLA, adica acidul linoleic conjugat.

Sursa: csid.ro

Body
Nici un raspuns pentru “Topul grasimilor anti-grasime”

Lasa un comentariu