Top 10 cele mai NOCIVE MEZELURI din magazin

Feb 28, 2013 2 Comments by

Gheorghe Mencinicopschi, specialist in nutritie umana sustine ca 14 portii de mezeluri pe luna cresc cu 78% riscul aparitiei unei forme de boala pulmonara obstructiva cronica, potrivit eva.ro.

Crenvurstii contin in cea mai mare parte tocatura de oase, tendoane, pielite, grasime.

Salamurile contin 60% slanina si sorici, 17% carne de calitate inferioara – adica ceea ce se poate prelucra din picioare, gat, sare, boia, piper sau extract de condimente, aditivi care imita gusturile condimentelor, faina de soia 20%, antioxidanti, colorant – carmin, glutamat de sodiu (E 261), nitriti, nitrati, pasta de usturoi, zahar.

Carnatii contin carne de porc 60%, cu slanina si sorici, proteina vegetala din soia nemodificata genetic, apa 20%, sare, condimente si arome naturale, stabilizatori, antioxidanti nitrit de sodiu, potentiator de gust , zaharuri , colorant natural – carmin, conservanti: nitrit de sodiu si nitrat de potasiu.

Parizerul contine 80% slanina si sorici de porc, 10% carne de pasare dezosata mecanic , faina de soia, proteina vegetala, amidon, condimente – sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, potentiatori de gust, coloranti (carmin).

Sunca taraneasca contine 70% carne procesata mecanic (are in compozitie slanina, urme de oase, sorici) – proteine din soia, toata gama de antioxidanti, colorant – carmin.

Pastrama de porc contine carne dezosata de la pulpa, spata si muschiul de pe spate.

Cotletul de porc contine cotlet de porc, un strat de slanina de 0,5-1 centimetri.

Kaizerul. Aceasta specialitate este injectata cu solutii care contin sare, gelifianti pentru retinerea apei, coloranti pentru aspectul de proaspat, conservanti, agenti de intarire a gustului si aromei.

Mezeluri afumate. Fumul creste riscul aparitiei unor maladii cronice grave (ex. cancer).

Lebarwurst contine carnea capului de porc in proportie de 62%, slanina tare 7%, organe – inima, rinichi, splina 15%, ficat 16%.

Sursa: www.time4news.ro

Body

2 Responses pentru “Top 10 cele mai NOCIVE MEZELURI din magazin”

  1. mariana aristide says:

    pai singura solutie e sa nu mai mancam nici un fel de mezeluri

  2. peiu mariana says:

    si noi nu mai mancam nici un fel de mezelur? _

Lasa un comentariu