Top 10 cele mai NOCIVE MEZELURI din magazin

Mar 12, 2013 No Comments by

Gheorghe Mencinicopschi, specialist in nutritie umana sustine ca 14 portii de mezeluri pe luna cresc cu 78% riscul aparitiei unei forme de boala pulmonara obstructiva cronica, potrivit eva.ro.

Crenvurstii contin in cea mai mare parte tocatura de oase, tendoane, pielite, grasime.

Salamurile contin 60% slanina si sorici, 17% carne de calitate inferioara – adica ceea ce se poate prelucra din picioare, gat, sare, boia, piper sau extract de condimente, aditivi care imita gusturile condimentelor, faina de soia 20%, antioxidanti, colorant – carmin, glutamat de sodiu (E 261), nitriti, nitrati, pasta de usturoi, zahar.

Carnatii contin carne de porc 60%, cu slanina si sorici, proteina vegetala din soia nemodificata genetic, apa 20%, sare, condimente si arome naturale, stabilizatori, antioxidanti nitrit de sodiu, potentiator de gust , zaharuri , colorant natural – carmin, conservanti: nitrit de sodiu si nitrat de potasiu.

Parizerul contine 80% slanina si sorici de porc, 10% carne de pasare dezosata mecanic , faina de soia, proteina vegetala, amidon, condimente – sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, potentiatori de gust, coloranti (carmin).

Sunca taraneasca contine 70% carne procesata mecanic (are in compozitie slanina, urme de oase, sorici) – proteine din soia, toata gama de antioxidanti, colorant – carmin.

Pastrama de porc contine carne dezosata de la pulpa, spata si muschiul de pe spate.

Cotletul de porc contine cotlet de porc, un strat de slanina de 0,5-1 centimetri.

Kaizerul. Aceasta specialitate este injectata cu solutii care contin sare, gelifianti pentru retinerea apei, coloranti pentru aspectul de proaspat, conservanti, agenti de intarire a gustului si aromei.

Mezeluri afumate. Fumul creste riscul aparitiei unor maladii cronice grave (ex. cancer).

Lebarwurst contine carnea capului de porc in proportie de 62%, slanina tare 7%, organe – inima, rinichi, splina 15%, ficat 16%.

Sursa: Gheorghe Mencinicopschi

Body
Nici un raspuns pentru “Top 10 cele mai NOCIVE MEZELURI din magazin”

Lasa un comentariu