Tincturile afrodisiace

Iul 09, 2012 No Comments by

Multe substante active din plantele afrodisiace sunt mai solubile in acool etilic decat in apa. Unele principii active nu pot fi extrase decat in alcool aceasta mai ales in cazul substantelor active din rasini. De exemplu, rasinile din lemn de guaiac, muiram-puama, sabal si canepa se dizolva aproape numai in alcool. Unele substante chiar daca sunt solubile in apa, ele pot avea un efect mai bun in solutie alcoolica. Inca din antichitate, tincturile erau folosite sub numele de vinuri medicinale. De la Dioscoride au fost transmise mai multe retete de “bauturi ale iubirii”.

Alcoolul etilic avand o concentratie slaba este cunoscut ca alcool alimentar. Consumat in cantitati relativ mici, alcoolul alimentar, poate actiona ca stimulent in trairile amoroase si poate ajuta la depasirea diverselor inhibitii.

Un dicton roman afirma: Venus este singura fara Ceres si Bachus (fara hrana si vin).

Desigur, este necesar sa fim atenti in ceea ce priveste consumul alcoolului caci alcoolul in cantitati mari pe langa efectele nocive asupra organismului, actioneaza ca un sedativ ajungand in aceasta situatie sa fie un ucigator al pasiunii. De aceea, alegeti intotdeauna calitatea si nu cantitatea bauturilor alcoolice.

Fiecare persoana trebuie sa fie atenta la propriile perceptii si afinitati pentru a descoperi care din afrodisiace sunt cele mai eficiente.

Efectul afrodisiacelor apare, in cele mai multe cazuri, gradat, astfel incat nu se poate vorbi despre o aplicare reala a lor decat dupa unele experimentari.

Oferim in continuare unele tincturi afrodisiace si cateva din indicatiile lor.

Tinctura de cimbrisor

Utilizata interna are urmatoarele efecte: antiseptic genito-urinar mediu-puternic, aperitiv bun, stimuleaza activitatea intelectuala, tonic nervos bun, usor hipnotic.

Se recomanda in: infectii renale, cistita (combinata in proportii egale cu tinctura de merisor).

Se recomanda 1 lingurita de tinctura diluata in 100 ml apa, de 3-4 ori pe zi.

Tinctura de valeriana

Administrata intern este un puternic calmat al sistemului nervos.

Se recomanda intern in: stari de excitatie, astenie nervoasa, depresie, angoasa, tulburari de menopauza, ciclu menstrual dureros, spasme uterine, hiper-exitabilitate sexuala, ejaculare precoce.

Se recomanda de regula 1 lingurita de tinctura, diluata in 100 ml apa, de 3-4 ori pe zi.

Tinctura de rozmarin

Folosita intern este un stimulent general bland si puternic in acelasi timp si tonic general.

Se recomanda intern in: stari depresive, frigiditate, impotenta, amenoree, surmenaj muscular si celular.

Se recomanda 1 lingurita de tinctura diluata in 100 ml apa, de 3-4 ori pe zi.

sursa: armonianaturii.ro

Body
Nici un raspuns pentru “Tincturile afrodisiace”

Lasa un comentariu